Jövő Csillagai

2024.03.06. 12:29

Kiprich József beszélt az új feladatáról

Tatabánya legendája a fiatalok képzésében vesz részt a jövőben. Kiprich most elárulta, hisz benne, hogy a jövő nagy játékosait ki tudják nevelni helyi szinten is.

Túri Csaba

Kiprich József már a következő Szoboszlai Dominikot keresi

Forrás: Magyar Nemzet

Fotó: Éberling András

Korábban már beszámoltunk arról, hogy Kiprich József, Tatabánya élő legendája ismét szerepet vállal a honi labdarúgásban. A Vértesszőlősi SE idén nyáron indítja el a „Jövő Csillagai” elnevezésű tehetségprogramjukat, amelyben a régió ifjú labdarúgói vehetnek részt egy magas szintű szakmai képzés keretein belül. A júliusban induló program egyedülálló lehetőséget kínál Komárom-Esztergom vármegye tehetségeinek. Ebben vállal szerepet Kiprich József, aki most meg is szólalt a program kapcsán - derül ki a Ripost cikkéből.

Kiprich József fiatal tehetségek nevelésében fog segédkezni a jövőben
Kiprich József fiatal tehetségek nevelésében fog segédkezni a jövőben
Fotó: Éberling András / Forrás: Magyar Nemzet

— Tizennégy éves felső korhatárig jöhetnek a vértesszsőlősi srácok. Értelmes, kedvemre való kihívásban lesz részem, amiben olyan hozzáértő segít, amilyen Batics Attila, aki a Tatabánya színeiben az élvonalban is játszott - fogalmazott a korábbi hetvenszeres magyar válogatott labdarúgó.

Kiprich József és az új Szoboszlai Dominikok

Mindenki Kipuja hozzátette még, hogy a program iránt két olaszországi egyesület is érdeklődést mutat. A meg nem nevezett klubokkal még zajlanak az egyeztetések, de ha hivatalos együttműködés születik, akkor vértesszőlősi tehetségeket küldhetnek majd ki Olaszországba futballozni. Kiprich elmondta, ő hisz abban, hogy a program által a helyi fiatalok egy magasabb szintre juthatnak, akár Itália érintésével.

A „Jövő Csillagai” programot olyan szakemberek rakták össze, akik rendelkeznek a legmagasabb utánpótlásedzői képesítéssel, az UEFA Elite Youth A licensszel, illetve olyan szakemberek, akik segédkeztek Szoboszlai Dominik képzésében is. Azt pedig már mindenki tudja hazánkban, hogy Szoboszlai Dominik hová jutott el a labdarúgás világában.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában