Röplabda

2024.03.20. 11:14

Nem volt esélye a dágiaknak

A sokszoros bajnok nem sok esély adott a Dágnak a legjobb négy közé jutásért vívott párharc második találkozóján. A vármegyebeli együttes becsületére legyen mondva, hogy foghíjas összeállításban is derekasan küzdöttek.

Kemma.hu

A Kazincbarcikával küzdenek meg a dágiak

Forrás: 24 Óra

Fotó: Flajsz Péter

Ahogy az várható volt a bajnokaspiráns óriási elánnal kezdett, ám az első sorban fiatalokat felvonultató dágiak nem rettentek meg. Legalább is az első szett elején, közepén abszolút kiegyenlített volt az összecsapás. 

A vereség ellenére is megvan a rájátszás a dágiaknak
A Dág tartalékcsapatának nem sikerült a győzelem 
Fotó: Flajsz Péter / Forrás:  24 Óra

Ezt követően viszont a hazaiak javára már kiütközött a rutinbeli különbség, és a somogyországi alakulat behúzta az első játszmát. A második felvonás hasonló dramaturgia szerint zajlott. Jól és bátran kezdett a vendég együttes, de a Kaposvár a játszma derekán ismét magához ragadta a kezdeményezést, és ekkor már a játék minden elemében ellenfele fölé kerekedett. Így meglehetősen magabiztosan szerezte meg a második szettpontot is.

 Már-már elcsépelt a szöveg, de a harmadik játszma forgatókönyve is nagyon hasonlított az első kettőre. A dágiak jól kezdtek, a játszma közepéig fej-fej mellett haladt a két társaság, aztán a házigazdák megrázták magukat, és megnyerték a szettet és a meccset is.

Buzás Miklós: – Kun Benedek vezérletével fiatal csapatunk nem vallott szégyent. Mivel az első mérkőzés pályaválasztói jogát fel kellett cserélni, így rutinos játékosaink többsége nem tarthatott velünk. De összességében így is elégedett vagyok a látottakkal.

A Dág eredményei

Röplabda NB I. Extraliga, férfi negyeddöntő, 2. mérkőzés
Fino Kaposvár – Dág KSE 3:0 (15, 16, 15)
Kaposvár Aréna, 450 néző, vezette: Varga A., Adler L.
Dág: Csordás, Kun, Farkas B., Pongó, Molnár T., Bandi  Csere: Czibula(liberó), Eichardt. Edző: Buzás Miklós.
A mérkőzés alakulása, 1. játszma: 1-3, 8-8, 15-13, 20-14, 24-15. 2. játszma: 4-6, 7-7, 11-10, 17-12, 21-13, 24-16. 3. játszma: 2-4, 8-4, 8-8, 13-11, 18-14, 24-14.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában