Sportlövészet

2024.03.01. 14:06

Bajos Gitta csapatban ezüstérmes az Európa-bajnokságon

Ezüstérmes lett a magyar hármas a győri légfegyveres Európa-bajnokság légpuskás hagyományos csapatversenyében. A formáció tagja volt a komáromi Bajos Gitta is.

Körtvélyfáy Dina

A Bajos Gitta, Mészáros Eszter, Dénes Eszter alkotta csapat 1888.9 kört lőtt a pénteki versenynapon. A komáromi sportlövő egyéniben a tizennegyedik helyen zárt, 628.9 kört lőtt, a döntőhöz azonban 630.1 körre lett volna szükség. A nők közül Mészáros Eszter másodikként jutott a nyolcas döntőbe.

Bajos Gitta csapatban ezüstérmet szerzett
Bajos Gitta csapatban ezüstérmet szerzett
Fotó: hunshooting.hu / Forrás: hunshooting.hu

Kissné Oroszi Edit szakágvezető a következőket nyilatkozta a verseny után a szövetség Facebook oldalának:
− A lányok az elvárásnak megfelelően szerepeltek. A cél az volt, hogy egy versenyző jusson be a döntőbe és lőhessen az olimpiai kvótáért, a csapat pedig érmes legyen. Ennek a szép ezüstéremnek nagyon örülünk, mert már régen álltak a magyarok a dobogón női puskában. Mészáros Eszterről csak felsőfokon lehet beszélni, az első 30 lövés során brillírozott. Nagyon jó ritmusban lőtt, szépen dolgozott. Bajos Gitta hozta azt az eredményt, amit a válogatókon is lőtt. Dénes Esztertől a 630 körüli eredmény volt az elvárás. Kicsit gyengébben, megilletődötten lőtt.

Az Európa-bajnokság szombaton fejeződik be a férfi és női légpuska trio számokkal.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában