Davis-kupa

2024.02.03. 16:06

Elköszönt a Davis-kupán a teniszező

Balázs Attila a Davis kupa korábbi csillaga bejelentette hogy visszavonul.

Zetovics Márió

Balázs Attila a Davis kupa sztára hivatalosan is bejelentette visszavonulását

Forrás: Origo Sport

Balázs Attila eddigi legnagyobb sikere a 2012-ben Bukarestben a BRD Năstase Țiriac Trophy-n a kvalifikációból kiharcolt elődöntő volt, ahol Fabio Fogninitől kapott ki. 

A 2020-ban Rio de Janeiróban ATP 500-as tornán elért elődöntő, amellyel pályafutása során először bekerült a világranglistán a Top 100-ba, illetve a 2019-es umagi Croatia Open Umagon elért döntője volt, ahol a szerb Dušan Lajovićtól szenvedett vereséget. 

2009 óta a magyar Davis-kupa csapat tagja, amelyben összesen 19 győzelem és 13 vereség a mérlege, és amellyel kiharcolta a részvételt a sorozat 2020-as döntőjébe. Hétszeres magyar bajnok  és Kehrling Béla, Asbóth József valamint Gulyás István mellett ő a negyedik olyan magyar játékos, aki 6 magyar bajnokságot tudott nyerni zsinórban.

A magyar bajnok a szombati Davis kupa napon jelentette be visszavonulását egy komolyabb sérülés miatt. A játékos megköszönte a szurkolóknak, a családjának és az edzőinek is a támogatást az évek során. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában