Összefoglaló

2024.02.03. 06:55

Marozsán kikapott, de Fucsovics bravúrgyőzelmével él a remény a továbbjutásra a Davis-kupában

Marozsán Fábián kikapott a balkezes Dominik Koepfertől, de Fucsovics Márton legyőzte az ellenfél első számú játékosát, Jan-Lennard Struffot a Tatabányai Multifunkciós Sportcsarnokban zajló Davis-kupa mérkőzés pénteki napján.

Kemma.hu

Forrás: 24 Óra

Fotó: Viszló Balázs

A Tatabányai Multifunkcionális Sportcsarnokban már hetekkel ezelőtt elfogytak a jegyek a párharcra, ennek megfelelően a kezdéskor csaknem hatezren szurkoltak a lelátókon. A program felvezetéseként a magyar szövetség köszöntötte a 87 éves Szikszay Andrást, a legidősebb élő magyar Davis-kupa-játékost, egyben legendás edzőt.

Az első mérkőzésen Marozsán Fábián hősiesen küzdött, de két szettben kikapott a balkezes Dominik Koepfertől. Pedig jól kezdte a meccset a magyar éljátékos, de sajnos Koepfer minden labdát elért és szerencséje is volt a vonalra pattanó ütéseivel. Végül kétszer brékelt és 6:2-re a német nyerte az első játszmát. A másodikban szettben Marozsán már sokkal jobban játszott, kiharcolta a rövidítést, de ott Koepfer dominált. Marozsán 6–1 után három meccslabdát hárított, de a mérkőzés az ellenfélé lett.  

– Nem ez volt a legjobb napom, de megtettem minden tőlem telhetőt. Volt egy-két lehetőségem, lehetett volna hozni a második szettet, de nem így alakult. Szerencsére van még lehetőségünk a szépítésre. – nyilatkozta Marozsán a pályán. 

Aztán a második mérkőzésen jött a kellemes meglepetés, hiszen Fucsovics Márton két szettben legyőzte az ellenfél első számú játékosát, Jan-Lennard Struffot. Pedig nehezen indult a találkozó Fucsovics Márton számára, hiszen rendre éppen csak meg tudta menteni az adogató játékát a világranglista 24. helyén álló ellenfelével szemben. Mégis 4:3-nál a magyar brékelte Struffot, s a játszmáért adogatva nem hibázott. A második szett még szorosabb lett, de 5:5 után higgadtabb maradt Fucsó és győzött, ezzel összesítésben döntetlenre módosítva a párharc állását. 

– Nem könnyű 0-1 után felmenni a pályára, de nyomás nélkül tudtam játszani –  kezdte értékelését Fucsovics Márton. – Idén eddig nemigen jöttek az eredmények, úgyhogy nagyon szerettem volna nyerni a Davis-kupa és a lelkem miatt is. Nem igazán éreztem a játékot, és Struff nehéz ellenfél, mert tördeli a ritmust, nagy szervákat üt, nyeseget, szóval nem kellemes. Régóta ismerjük egymást, szinte minden tornán szoktunk együtt edzeni, ma az volt a lényeg, hogy jól szerváltam, és kétszer le tudtam brékelni őt" –  fejtette ki, majd rátért a folytatásra. – Holnap remélem, még jobban megy majd a tenisz, százszázalékosnak érzem magam, és sokkal jobb lesz úgy kijönni ide, hogy 1-1-re állunk. A közönség rengeteget segített ma, remélem, holnap is így lesz.

Szombaton a páros találkozóval kezdődik a program 13 órakor, majd két egyes összecsapásra kerül sor a péntekihez képest fordított felállásban.

DAVIS-KUPA, VILÁGDÖNTŐ, SELEJTEZŐ
MAGYARORSZÁG–NÉMETORSZÁG
Tatabánya (Február 2–3.)
Pénteki Egyesek
Fucsovics Márton–Jan-Lennard Struff 6:3, 7:5 
Marozsán Fábián–Dominik Koepfer 2:6, 6:7 (4–7) 
Szombati program 
Marozsán Fábián -Valkusz Máté – Kevin Krawietz - Tim Pütz
Jan-Lennard Struff–Marozsán Fábián 
Fucsovics Márton–Dominik Koepfer
A hazai csapatban még Piros Zsombor (129.) és Füle Mátyás (549.) kapott helyet.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában