Mennyei megyei

2024.02.19. 18:39

Egy mérkőzéssel kezdetét vette a tavaszi vármegyei fociszezon

Novemberről elhalasztott mérkőzést pótoltak a területi másodosztályban. A Dunaszentmiklós csapata Tatabányára látogatott.

A Dunaszentmiklós (feketében) a bajnokesélyes Mocsa elleni szeptemberi mérkőzésen

Forrás: 24 Óra

Fotó: Flajsz Peter

Még november elején maradt el a Komárom-Esztergom vármegyei másodosztályban a Tatabányai Vasas - Dunaszentmiklós mérkőzés, amelyet a mögöttünk hagyott hétvégén pótoltak. Ezzel - még ha csak egy találkozóval is - kezdetét vette a régóta várt tavaszi szezon a vármegye amatőr labdarúgóéletében.

Nyári Károly, a Dunaszentmiklós elnöke a kemma.hu-nak elárulta, hogy már nagyon várta az egész csapat a hosszúra nyúlt téli szünet után a tétmeccset, ami előtt másfél hónapot készültek. Ezalatt több felkészülési mérkőzést is játszottak, amelyeken egy alkalommal szenvedtek vereséget - egy területi elsőosztályú csapattól -, a többi találkozón viszont nyerni tudtak. A Dunaszentmiklós a hivatalos tavaszi rajton a rivális Tardos csapatához látogat, akikkel az elnök szavai szerint mindig is jó hangulatú mérkőzéseket szoktak játszani. 

A bajnokság sorsolása úgy hozta az életet Dunaszentmiklóson, hogy ősszel a találkozóik nagy részét hazai pályán játszották, ezáltal értelemszerűen tavasszal szinte végig idegenben lesznek kénytelenek pályára lépni. Nyári Károly elárulta, hogy saját közönségük előtt különösen veszélyesek szoktak lenni az odalátogató csapatokra, de a most bepótolt Tatabányai Vasas elleni összecsapás is azt mutatja, hogy idegenben is számolni kell velük.

A tabellán második helyen álló klub elnöke bizakodva tekint az előttük álló pár hónapra, szeretnének minél előrébb végezni a bajnokságban. Szerinte még a listavezető Mocsát is el tudják csípni, akikhez éppen a tavaszi harmadik fordulóban fognak látogatni.

 

Területi II. osztály, 11. forduló (elmaradt mérkőzés)

TATABÁNYAI VASAS - DUNASZENTMIKLÓSI SE 0-2 (0-1)

Tatabánya, vezette: Horváth István (Urbán Ádám, Huszka Dániel)

TATABÁNYAI VASAS: Szondy - Turza, Szabó (Sikorski 31.), Hatos, Hérics (Nyári 63.), Banicz, Lakatos, Győrfi-Sánta (Kovács 69.), Králl, Bokányi (Szabó 50.), Pech (Takács 56.). Vezetőedző: Saláta Gábor

DUNASZENTMIKLÓSI SE: Nyári - Pekár (Búzer 88.), Schmidt M.(Tóth 53.), Purgel (Ströcker 85.), Schmidt N., Schmidt D., Szili, Janetka (Dácher 77.), Kovács (Takács 89.), Soós, Boros. 

Gólszerzők: Purgel 43., Soós 85.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában