Kosárlabdaünnep

2024.02.15. 09:03

Egy híján száz: fantasztikus győzelmet aratott az OSE Lions +fotók

Kitűnő hangulatú mérkőzésen tudta legyőzni a Szolnoki Olajbányászt az MVM-OSE Lions a férfi kosárlabda NB1-ben. Közel fél év után először tudtak az oroszlányiak egymás után két mérkőzést megnyerni.

Túri Csaba

Nem lehetett megállítani az oroszlányi kosarasokat

Forrás: 24 Óra

Fotó: Flajsz Péter

Igazi sportünnepre készültek szerdán Oroszlányban, hiszen az elmúlt évtized egyik legsikeresebb, a hazai kosárlabdaélet jelenleg is meghatározó csapata, a Szolnoki Olajbányász látogatott a városba. Az előző fordulóban a Lions és az Olajbányász is abszolválni tudta a maga mérkőzését, kirobbanó formáról mégsem beszélhettünk egyik csapat esetében sem. A mérkőzés előtt a harmadik helyet foglalták el a szolnokiak, az oroszlányiak pedig a tabella utolsó előtti helyén álltak, ezért előzetesen a vendégek számítottak a mérkőzés esélyeseinek. 

Az első félidőben rendkívül szoros összecsapást láthatott a publikum, a legnagyobb különbség mindössze hat pont volt a két gárda között. Szinte minden mutatóban azonosan álltak a felek, ennek megfelelően a szünetben egypontos szolnoki vezetéssel mehettek az öltözőbe a játékosok, ami még a labdarúgásban sem számít megnyugtató előnynek, nem hogy kosárlabdában. A nézőtéren ülők egy rendkívül élvezetes és izgalmas mérkőzést láthattak.

Egy pillanatra felsejlett a női válogatott összeomlása

A második játékrészre azonban az Olajbányász játékosai mintha elfelejtettek volna kijönni. Az OSE rendkívül harcosan, szívósan ugrott neki a harmadik negyednek, aminek zsinórban szerzett 11 pont volt a jutalma, így gyorsan kialakult az eddigi legnagyobb különbség a mérkőzésen. A vendégcsapat nem tudta felvenni a ritmust, hat perc alatt mindössze egyetlen árva pontot tudtak felírni az eredményjelzőre, miközben a hazaiak sorra szerezték a kosarakat. A 26. percre ezért már szélesebbre is nyílt az olló, az oroszlányiak 67-52-re elhúztak. A hazai publikum dörzsölhette a tenyerét, bár a kosárlabda magyar szerelmeseinek még nagyon frissek az élményei a női válogatott 22 pontról elbukott olimpiai selejtezője kapcsán.

Az Olajbányász rá is ijesztett a hazaiakra, hiszen pillanatok alatt lefaragták a hátrányukat 3 pontra. A Lions azonban nem zuhant össze a 0-12-es szolnoki rohanástól: a következő négy támadásukat sikeresen fejezték be, miközben az ellenfél nem szerzett pontot, így ismét két számjegyű volt a különbség Váradi Kornél alakulatának a javára. A negyedik negyed már nem hozott ekkora izgalmakat. Ugyan a vendégek egyszer még megközelítették az OSE-t 6 pontra, de a felzárkózás kérészéletű volt. A végére teljesen összezuhantak a vendégek, az OSE játékosai pedig brillíroztak. A vége 18 pontos, teljesen megérdemelt győzelem lett. Az OSE Lions ezzel egymás utáni két mérkőzését is meg tudta nyerni, amire legutóbb még tavaly ősszel volt példa.

Eddig jól teljesít az OSE Lions új kanadai játékosa

Váradi Kornél vezetőedző boldogan értékelhette a mérkőzést: — Először is úgy gondolom, hogy egy nagyon jó ellenfelet győztünk le, gratulálok a játékosaimnak, nagyon büszke vagyok rájuk. A második félidőben 30 pontot kaptunk, szigorúbb lett a védekezésünk. Nekünk voltak olyan kosaraink, amik nekünk adtak előnyt és megvolt a hitünk a dobásokban. Tényleg nagyon büszke vagyok a srácokra és gratulálok nekik, hatalmas dolgot tettek. 

A Lions mestere elárulta, hogy több játékosa betegség miatt nem tudott edzeni a mérkőzés előtt, sőt ő maga is csak az összecsapás előtti utolsó felkészülésen tudott jelen lenni. Megköszönte az egész stábnak a munkát, hogy ilyen remekül felkészítették a csapatot a találkozóra. 

A mérkőzésen 15 pontot szerző kanadai Shamile S. Stevenson is örömittasan nyilatkozott a mérkőzés után.

— Az egész csapat együtt, remek meccset játszott, jól osztottuk meg a labdát, jó volt a védekezésünk, mindannyian egy oldalon álltunk, egyszerűen mindenki nyerni akart és senkit sem igazán érdekelt ki dob majd pontot. Ami engem illet nagyon jól érzem magam itt, a csapat gyorsan befogadott és segít, az edzőnk szintén remek munkát végzett a beépítésemmel, a figurákat illetően, illetve hogyan jut el hozzám a labda, illetve, hogy mi a feladatom. Nagyon jó tapasztalat eddig, szerintem ez a csapat nagy dolgokra lehet képes, úgy érzem meg is tudjuk valósítani. Izgatott vagyok a szezon hátralévő részét illetően — olvasható Stevenson gondolatai az MKOSZ honlapján.

Férfi kosárlabda NB1, 21. forduló
MVM-OSE Lions — NHSZ-Szolnoki Olajbányász 99-81 (30-30;20-21;27-16;22-14)
Oroszlány, Krajnyik „Akác” András Sportcsarnok
MVM-OSE Lions: Balsay 8/1, Gholston 18/4, Polutak 14, Riddley 16/10, Thomas 16/2 Cserék: Illés 3, Ruják 9/1, Stevenson 15/5, Szabadfi —, Werner —.

Az OSE Lions a következő fordulóban Körmendre látogat, hogy folytassa a jó szereplését. Arra a mérkőzésre azonban már csak márciusban kerül sor, így bőven lesz idejük az oroszlánoknak megfelelően felkészülni a nehéznek ígérkező összecsapásra.

A mérkőzés előtt volt egy fontos bejelentése is az Oroszlányi Sport Egyletnek, amit változtatás nélkül közlünk.

„Örömmel számolunk be arról, hogy klubunk, az MVM-OSE Lions szerződést kötött a Veolia Water Hungary Kft.-vel a felnőtt csapat munkájának támogatására. A megállapodással a már meglévő kapcsolatot szeretnénk tovább mélyíteni. Ezúton is köszönjük a világ legnagyobb víztisztító membrángyárának a bizalmat, melyre minden erőnkkel igyekszünk rászolgálni.”

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában