Gólzápor

2024.02.17. 21:56

A Kék Tigrisek valósággal széttépték ellenfelüket

A MOL Tatabánya a férfi kézilabda NB1 aktuális fordulójában annyi góllal tömte ki a vendég Eger gárdáját, amennyit leginkább utánpótlás meccseken szoktak szerezni.

Petrik József

A Kék Tigrisek győzelméhez nem férhetett kétség

Forrás: 24 Óra

Fotó: Hagymási Bence

Úgy estek ellenfelüknek a Kék Tigrisek, mint egy kiéhezett fenevad. A vendég egriek sokáig azt sem tudták milyen rendezvényen vannak. A tempó- és tudásbeli különbség nagyon hamar kiütközött. Ennek köszönhetően a Djukics-legénység sok okot nem adott a szurkolóiknak az idegeskedésre.

Az biztos, hogy a kiesés elkerüléséért harcoló egriek nem áldozati báránynak érkeztek az Ugaldét, Bartuczot és Ancsint is nélkülöző Tatabányához. Ám ezzel a házigazdák nem foglalkoztak sokat. A vendéglátók a meccs elejétől magukhoz ragadták a kezdeményezést, miközben a játék minden elemében riválisuk fölé kerekedtek. A tatabányai drukkereknek mindössze bő húsz percet kellett várniuk arra, hogy kedvenceik tíz gól különbséget pakoljanak a két együttes góljainak száma közé.

Emellett annak is örülhettek a kék-fehér szurkolók, hogy majd’ egyévnyi kihagyás után a csapat egyik irányítója, Peric visszatért a hazai csapatba. A Kék Tigrisek lendülete a tízgólos előny tudatában sem hagyott alább. Úgy tűnt, aki csak megfordul a vendégek kapuja előtt, az be is talál. Ennek eredményeként már az első harminc perc lefújását követően sem maradtak kérdések afelől, hogy melyik gárda nyeri majd a találkozót.

A negyedórás pihenőt követően sem változott a mérkőzés menete. A Tatabánya játszotta a kézilabdát, az egriek pedig igyekeztek menteni a becsületüket. Ennek dacára a negyvenedik perc környékén már húszgólos hazai előnyt mutatott a sportcsarnok eredményjelző táblája. Ám még ekkor sem engedett ki a Bányász, továbbra is fegyelmezetten és hatékonyan játszott a Djukics-csapat. A véghajrában azonban senkinek sem kellett foggal-körömmel küzdenie, hiszen a fontos kérdések már jóval korábban eldőltek.

Az azonban mindenképpen örömteli, hogy a házigazdák ilyen gólzáporos győzelmet arattak, bizonyítva, hogy a feszes védekezés, hatékony helyzetkihasználással párosulva kifejezetten jó kombináció. A Tatabánya emberemlékezet óta nem tömte ki egyetlen ellenfelét sem ennyire.

Kontra Zsolt, a tatabányaiak technikai vezetője: — Nagyon jól, kevés hibával játszottunk. Székely gyakorlatilag egyedül oldotta meg a kapuban, amit kellett, de a fiatal, első NB I-es találkozóján pályára lépő Bacsi is kivédett egy hetest. Mi viszont az ellenfél hibáit könyörtelenül megbosszultuk, és magas színvonalon védekeztünk.

Kézilabda NB I., férfi, 16. forduló
MOL Tatabánya KC – Eger 45-26 (25-9)
Tatabányai Multifunkcionális Sportcsarnok, 2400 néző, vezette: Paska D., Vastag S.
Tatabánya: Székely M. – Rodríguez 8, Maras 7, Juhász Á. 1, Topic 3, Dissinger 1, Krakovszki B. 2. Csere: Bacsi (kapus), Peric 1, Yadegari 1, Eklemovics 1, Pergel 6, Győri M. 4, Vilovszki 1, Enomoto 3, Vajda H. 6. Vezetőedző: Dragan Djukics.
Az eredmény alakulása, 9.p.: 8-1, 14.p.: 10-4, 21.p.: 16-6, 26.p.: 20-8, 29.p.: 23-8, 35.p.: 28-12, 40.p.: 32-13, 43.p.: 35-15, 49.p.: 40-18, 56.p.: 44-24.
Kiállítások: 10, illetve 4 perc.
Hétméteresek: 6/4, illetve 4/3

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában