Kézilabda

2024.02.14. 13:25

Magyar Kupa: kisorsolták a MOL Tatabánya ellenfelét

Szerencsésnek mondható sorsolást kapott a MOL Tatabánya KC a Magyar Kupa negyeddöntőjében.

Kemma.hu

Dabason harcolhatja ki a négyes döntőbe jutást a MOL Tatabánya

Forrás: 24 Óra

Fotó: Hagymási Bence

A Magyar Kézilabda Szövetségben kisorsolták a negyeddöntő párosításait. A négyes döntőben való szerepléshez a MOL Tatabánya az előző fordulóhoz hasonlóan idegenben fog pályára lépni. A március 20-án sorra kerülő kupafordulóban a Dabas gárdáját kell felülmúlnia Dragan Djukics legénységének. Ezzel megismétlődik a tavalyi bronzmérkőzés, ahol meglepetésre a dabasiak győztek.

— A Dabas elleni kupameccset tekinthetjük a tavalyi bronzcsata visszavágójának. Van elszámolnivalónk a dabasiakkal. Az tény, hogy lehetne rosszabb vagy nehezebb is sorsolásunk, ám a Dabas hazai pályán nagyon veszélyes, de a múlt évi négyes döntőben semleges pályán is bizonyította erejét. Mindenesetre annak örülhetünk, hogy a hagyomány nem folytatódott, mert a kupasorozat ezen szakaszában többnyire a Telekom Veszprémet húzták ki nekünk a kalapból — értékelte oldalunknak a sorsolást Sibalin Jakab edző.

Érdekesség, hogy az NB1 középmezőnyéhez tartozó dabasiakkal február végén is - tehát a kupameccs előtt - összeméri tudását a tatabányai alakulat. Azon a bajnoki mérkőzésen szintén idegenben kell megküzdeni a győzelemért. A két csapat eddigi utolsó találkozóján Ancsin Gáborék magabiztosan, 36-29-re győzték le a Pest vármegyei ellenfelüket a bajnokságban. 

Férfi Magyar Kupa, negyeddöntők:
Telekom Veszprém–FTC-Green Collect
CYEB-Budakalász–HSA-NEKA
PLER-Budapest–OTP Bank-Pick Szeged
Dabas KC–MOL TATABÁNYA KC
A forduló hivatalos játéknapja: 2024. március 20. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában