Ez volt 2023

2024.01.04. 18:58

Visszatekintő: a hónap, amikor sporttörténelmet írt Tata

2023.as sportos visszatekintőnkben ezúttal 2023 júniusát idézzük fel.

Kemma.hu

Emberpróbáló pályákat kellett legyűrniük a versenyzőknek

Forrás: 24 Óra

Fotó: Viszló Balázs

Június 8-11-ig a Magyarországi OCR Sportszövetség szervezésében Tata és a tatai edzőtábor adott otthont a hatodik OCR Európa-bajnokságnak. Az OCR egy, a katonai kiképzésből kifejlődött fiatal sportág, melyben a versenyzőknek a futás során épített és természetes akadályokat is le kell küzdeniük. A kontinensviadalon 1500 atléta mérte össze tudását, akik 31 országból érkeztek. Olaszország után Magyarország indult a második legnépesebb csapattal, összesen 256 versenyzővel.

Ez az esemény volt az első OCR Európa-bajnokság a Nemzetközi Öttusa Szövetség tavaly novemberi döntése óta, mely alapján a 2024-es párizsi olimpia után a lovaglást az akadályverseny váltja. A fiatalabb korosztályok képviselői már az idei évtől megkezdik az átállást. Öttusában a sprintszám szerepel majd. A kadétverseny ünnepélyes rajtjának indítására köszöntőt mondott Dr. Simicskó István frakcióvezető, a Honvédelmi Sportszövetség elnöke, valamint Michl József polgármester is.

Rozina Tamás versenyigazgató, a Magyarországi OCR Sportszövetség ügyvezető alelnöke elmondta, a magyar rendezés minden várakozást felülmúlt. – A nemzetközi delegációk egybehangzó véleménye szerint ez volt minden idők legnagyobb és legjobb Európa-bajnoksága. Minden szerénytelenség nélkül kijelenthetjük: Magyarország magasra tette a lécet ebben a sportágban is – mondta a sportvezető.

További sporthírek 2023 júniusából:

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában