Tenisz

2024.01.20. 14:14

Valkusz Máté már Tatabányára készül: jöhet a Davis-kupa!

Valkusz Máté, az Australian Open után már a tatabányai Davis-kupára készül. A selejtezőben, február elején, a németekkel játszanak majd a magyarok.

Zetovics Márió

Valkusz Máté hamarosan Tatabányán lép pályára

Forrás: 24 Óra

Fotó: Flajsz Péter

Az Australian Openen a selejtezőből a főtáblára jutott Valkusz Máté kicsit csalódott az első fordulós veresége után, de úgy érzi, jó hetet zárt az ausztrál nyílt teniszbajnokságon – olvasható az MTI oldalán. 

– Fáj a vereség, mert úgy érzem, hogy ez a meccs nyerhető volt – nyilatkozott a magyar szövetség Facebook-oldalán a huszonöt éves játékos, a világranglista 214. helyezettje, aki a hazai közönség előtt szereplő Max Purcelltől (45.) kapott ki kedden négy játszmában. Úgy érzem, nem tudtam olyan felszabadultan teniszezni, ahogy azt elképzeltem. Végig remegő kézzel játszottam, ami nem jellemző rám. Rengeteg hibát ütöttem annak ellenére, hogy szett- és brék­előnyöm volt. Fizikailag elfáradtam, a lábam nem vitt, a negyedik szett végére már kis görcs is jelentkezett – mondta Valkusz Máté, aki életében először játszhatott egyénit ilyen sok néző előtt. 

– Nagyon nagy élmény volt egy ausztrál ellen játszani, rengeteg néző volt, köztük magyarok is, köszönöm nekik a szurkolást. Csalódott vagyok egy kicsit, de nagy önbizalmat ad a jövőre nézve, hogy azért van keresnivalóm. Megszorongatni a negyvenötödiket a világon azért nem kis pálya – fogalmazott. 

Valkusz fantasztikus napokon volt túl: azok után, hogy korábban egyetlen meccset sem nyert Grand Slam-kvalifikációban, Melbourne-ben három győzelmet aratott, ezzel pedig felküzdötte magát a 128-as elitmezőnybe. 

– Úgy gondolom, jó munkát végeztem, jó hetet zártam. Most próbálok regenerálódni és felkészülni a Davis-kupára – mondta a Tatabányán februárban sorra kerülő, németek elleni Davis Kupa-selejtezőre utalva. A magyar játékos 3:6, 7:6 (7–2), 6:4, 7:5-re kapott ki kedden ausztrál riválisától. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában