Tenisz

2024.01.13. 10:30

Valkusz is a Grand Slam főtáblára jutott

Az első Grand Slamjén brillírozó Valkusz Milánt hamarosan Tatabányán is láthatjuk az eddig hírek szerint.

Kemma.hu

Valkusz Máté halmozza a sikereket

Forrás: 24 Óra

Fotó: Flajsz Péter

Ahogy arról az MTI beszámolt, a világranglistán 214. Valkusz Máté karrierje első Grand Slam-selejtezős sikere után további két sikeres csatát vívott a selejtezőben, és az olasz Andrea Vavassori elleni 6:1, 6:4 azt jelentette, hogy a 25 éves játékos először jutott fel a felnőtt Grand Slam-torna főtáblájára. Következő ellenfele a verseny első körében a világranglista 45. helyezettje, az ausztrál Max Purcell lesz. 

Mint ismert, Piros Zsombor végül nem jutott fel a főtáblára, de alanyi jogon ott van a két magyar éljátékos. A 65. helyen álló Marozsán Fábián a 2014-ben US Open-győztes horvát Marin Ciliccsel kezd, magyar idő szerint vasárnap hajnalban, míg a 69. Fucsovics Márton a 13. kiemelt bolgár Grigor Dimitrovval találkozik a melbourne-i torna nyitófordulójában.A magyar különítmény tagjainak tudását a hazai közönség a németek ellen Tatabányán is megcsodálhatja, hiszen ahogy megírtuk: február elején a németeket a multifunkcionális csarnokban fogadjuk a Davis-kupa selejtezőjében.

Mint arról a magyar szövetség ír, a hazai csapat várhatóan a legerősebb összeállításban lép pályára, a kapitány, Nagy Zoltán számíthat Fucsovics Márton, Marozsán, Fábián, Piros Zsombor és Valkusz Máté játékára is.

 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában