Világszínvonalú és a miénk

2024.01.12. 20:10

Óriási fotóválogatás: íme, a legjobb pillanatok a ma 2 éves tatabányai sportcsarnokból

Napra pontosan két éve adták át a Tatabányai Multifunkcionális Csarnokot.

Kemma.hu

2022. január 12-én adták át, azóta töltjük meg élettel a tatabányai csarnokot

Forrás: 24 Óra

Fotó: H. B.

Két évvel ezelőtt nagy izgalommal várták a vármegyeiek, hogy átvágják a nemzeti színű szalagot az ország egyik legnagyobb sportcsarnokában. A bruttó 24 milliárd forintból felépült, 19.000 négyzetméteres csarnokban 6200 férőhelyet alakítottak ki, fele-fele arányban fix és mozgatható lelátókon.

A létesítményközpont megfelelő helyszíne bármilyen kulturális rendezvénynek, sporteseménynek, edzőtábornak. Multifunkcionalitásában kiemelt szerepet játszik, hogy a küzdőtéren kívül egy jelentős méretű, akár 20 pástot befogadó vívóterem is található, amely tovább bővíti az épület felhasználásának lehetőségeit. 

A sportcsarnok a 2022-es magyar-szlovák közös rendezésű férfi kézilabda Európa-bajnokság tartalékhelyszíne volt.

A tatabányai aréna, a szintén 2022-es férfi kézilabda Európa-bajnokságra épült budapesti MVM Dome, és a szegedi PICK Aréna, valamint a Főnix Aréna után a legnagyobb kézilabdacsarnok hazánkban. Jelenleg a MOL-Tatabánya KC csapatának otthona. Az nyitómérkőzésen a Tatabánya a Veszprém együttesét fogadta.

Az impozáns létesítményben játszott 2023-ban a magyar Davis-kupa csapat világdöntő selejtezőt Franciaországgal. Ugyan 3-2-es összesítéssel a döntő csoportkörébe a franciák jutottak, de a játékosokat és a szurkolókat egyaránt lenyűgözte a csarnok.

De dübörgött az új multifunkcionális sportcsarnok tavaly decemberben is a Mikulás-kupán, amikor a két tatabányai gimnázium, a Bárdos és az Árpád versengett egymással.

A 2024-es évben is számos eseménynek lehetünk szemtanúi a létesítményben. Az első mérkőzésre nem is kellett sokat várni az idei esztendőben, január 4-én máris egy válogatott kézilabda mérkőzésen szurkolhattak a látogatók.

@kemma_hu Belestünk az új tatabányai multifunkcionális sportcsarnokba! Itt aztán lesz hangulat a Tatabánya-Veszprém meccsen! A fotókat és a cikket keressétek a Kemmán! 🥳 #kemma_hu #foryouba #nekedbe #tatabánya #handball #grundfostatabánya #kézilabda #telekomveszprém #kékfehérek @Telekom Veszprém ♬ Maniac (Flashdance Version) (Re-Recorded / Remastered) - Michael Sembello

Az Európa-bajnokságra készülő magyar férfi kézilabda-válogatott Tatabányán fogadta a cseh válogatottat.

Idén februárban pedig ismét Tatabányára szegeződik a teniszvilág szeme, hiszen a magyarok 2024. február 2-án és 3-án Németországgal mérkőznek meg a Davis-kupa Világdöntő selejtezőjében.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában