Vancsó Rebeka

2024.01.24. 09:50

Tatabányai lány az ifjúsági téli olimpián: „amit tudtam, kihoztam magamból”

Vancsó Rebeka gyorskorcsolyázó nem keseredett el az 1500-as számban elért eredménye után a dél-koreai ifjúsági téli olimpián. Gangwonban még egyszer rajthoz áll a héten.

Kemma.hu

A tatabányai Vancsó Rebekára még egy versenyszám vár az ifjúsági téli olimpián

Forrás: TDKE Speedskating/ Facebook

A gangwoni ifjúsági téli olimpia keddi versenynapján is jégre lépett két tatabányai versenyző. A gyorskorcsolyozásók 1500 méteres számában a Tatabányai Diáksport Egyesület (TDKE) sportolója, Vancsó Rebeka a 28. helyet szerezte meg, 2:22.06-os idővel. Rebeka 26-án még egyszer jégre lép: akkor a tömegrajt számban lesz érdekelt. 

− Nem vagyok nagy ezerötös, nem is vártam tőle sokat, de amit tudtam, azért kihoztam magamból. Ezer méterig jól mentem, de azután elfáradtam, ez látszik is az időmön. Nem vagyok elkeseredve, nagyjából reális időeredmény született − mondta Vancsó, aki hétfőn az 500 méteres távon 42.66-os idővel a 19. helyet csípte meg

A 2000 méteres rövidpályás vegyes váltó tagjaként pedig a tatabányai indulású, jelenleg a Fradi színeiben versenyző Keszthelyi Dávid mérette meg magát Szigeti Dóra, Végi Laura és Major Dominik társaságában, de nem volt szerencséjük. Mint az a Magyar Olimpiai Bizottság a közösségi oldalán írta, az elődöntőben és a B döntőben is kicsúszott a magyar short track vegyes váltó, amely így a 7. helyet szerezte meg a dél-koreai viadalon, Az elődöntőben 2:58.201-es, a B döntőben 2:54.42-es időt korcsolyáztak. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában