Futball

2024.01.06. 10:00

P, mint... a másodosztály gólkirálya: egy játékos két bajnokságban is diadalmaskodhat

Komárom-Esztergom vármegyében, a területi másodosztályban jelen állás szerint csak akkor van esély a gólkirály címre, ha P betűvel kezdődik a támadó neve.

Kemma.hu

Palotás Péter nevében kettő is van, így nem csoda, hogyha 22 góllal ő vezeti a góllövőlistát. Az Ászár fiatal támadója két mesterhármason és egy mesternégyesen is túl van ősszel, így elég nagy előnyt épített ki ezen a listán, csapata pedig a negyedik helyen áll. 

A második és harmadik helyen pedig egy-egy csolnoki futballista áll: a Csolnok csak ötödik, de ez nem Papp Barnabás Krisztiánon és Pázmándi Gergő Kálmánon múlik. Előbbi 17, utóbbi 13 gólt szerzett, így a Csolnok 46 találatából 30-at ők ketten vállaltak magukra. Papp Barnabás Krisztián ráadásul úgy áll a felnőttek között a második helyen, hogy mellette az U19-es bajnokságban is vezeti a listát, ahol 33 gólt vágott, így 27 meccsen már 50 gólnál tart, és szinte minden hétvégén két meccsen játszik.

 A tabellán listavezető Mocsa is képviselteti magát a góllövőlistán, bár az előző szezonban holtversenyben legtöbbet szerző Csizmadia Rajmund aligha védi meg a címét, hiszen "csak" tíz találatnál jár a rutinos támadó, bár alighanem elcserélné a gólkirályi címet egy bajnoki címre, amire minden esélye meg is van. 

Ő viszont csak az ötödik, hiszen a Környe játékosa, Jónás József Róbert áll a negyedik pozícióban, aki 12 alkalommal ünnepelhetett. Érdekesség, hogy a tabellán második helyen álló Dunaszentmiklósnak nincsen "nagy" gólvágója, azonban négyen majdnem ugyanolyan teljesítménnyel rukkoltak elő. Purgel Zoltán és Tóth László 9-9, míg a két Schmidt, azaz Norbert és Martin 8-8 góllal segítette csapatát.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában