Kézilabda Eb

2024.01.22. 19:49

„Valahogy semmi sem jött össze” - Ancsin és Bartucz kevés volt a németek ellen +meccsfotók

Németországgal meccselt Magyarország az Európa-bajnokság középdöntőjének harmadik fordulójában kedd este. 35-28-as magyar vereség lett a vége.

Kemma.hu

Állva hagyták a németek a magyarokat

Forrás: dpa Picture-Alliance via AFP

Fotó: Tom Weller

18-17-es német vezetéssel fordultunk rá a félidőre az Európa-bajnokság középdöntőjében. Az első félidő nagy részében fej-fej mellett, inkább magyar lépéselőnnyel haladt a két válogatott, a végén azonban a németek megbosszulták a mieink hibáit, így egy góllal a hazai csapat vezet a szünetben. A második félidőben sajnos nagyon elhúztak a hézigazdák, így a magyar férfi kézilabda-válogatott 35-28-ra kikapott hétfőn Németországtól. Ennek ellenére matematikai esélye még van az elődöntőbe jutásra.

A meccs első felében védő Bartucz a végjátékra visszatért, de sem ő, sem a szintén tatabányai Ancsin Gábor (aki hat gólt szerzett a találkozón) is kevés volt most a győzelemhez. Az első féidőben Ancsin lövései után rendre elhallgatott a hazai közönség. A tatabányai játékos a meccs után úgy fogalmazott az M4 Sportnak, hogy a védekezés az egész meccsen nem működött a magyar oldaln, és ezt egy ilyen szintű csapat ellen nem lehet megengedni. Mint csalódottan mondta, úgy érezte, hogy a második félidőben valahogy semmi sem jött össze. 

 

Ahogy azt az MTI írja, a vereség miatt a magyarok csak akkor juthatnak a legjobb négy közé, ha szerdán nyernek a csoportgyőztesként elődöntős franciák ellen, emellett a németek kikapnak és az osztrákok sem diadalmaskodnak.

Korábban erről írtunk:

Horvátország legyőzésével életben tartotta a továbbjutási esélyeket az Európa-bajnokságon a magyar kézilabda-válogatott. A meccs emberének választott MOL Tatabánya-játékos Bartucz László a franciákról emondta, hogy szerint „majdnem tökéletes játékot kell nyújtanunk a mai nap folyamán ahhoz, hogy legyőzhessük őket.”A tatabányai klub a közösségi oldalán arról írt, hogy Bartucz szerint taktikus kézilabdával és kemény védekezéssel próbálják majd megbontani a németek játékát. 

BARTUCZ LászlóBartucz László parádézott a horvátok ellen európa-bajnsokág kézilabda
Bartucz László parádézott a horvátok ellen
Fotó: Czeglédi Zsolt / Forrás: MTI

A Magyar Kézilabda Szövetség arról írt, hogy Németország Eb-keretén végigtekintve a már több sorozatban és világversenyen helyt álló játékosok mellett fiatalokat is találunk. A két válogatott eddig játszott mérkőzéseit tekintve nagy a német fölény, a tétmérkőzéseket tekintve viszont már kiegyenlítettebb a mérleg, tizenkét mérkőzésből négy magyar és hét német győzelem született, egy döntetlen mellett. A két nemzeti együttes legtöbb mérkőzése szoros végeredménnyel zárult, a legnagyobb vereséget a 2016-os Eb-n szenvedte el a magyar csapat Németországtól. Legutóbb 2022-ben két felkészülési mérkőzésen találkozott egymással a két alakulat, a német túra első mérkőzése döntetlennel zárult, a második megméretést pedig egy góllal nyerte a magyar csapat. Épp így a legutóbbi tétmérkőzésen is, a 2021-es egyiptomi világbajnokság középdöntőjében, akkor az a győzelem csoportelsőséget ért nemzeti együttesünknek.

Rosta Miklós gyermeke várható születése miatt hazautazott Magyarországra, így ő biztosan nem lép pályára hétfőn, míg a horvátok elleni találkozót kihagyó Szita Zoltán játéka betegség miatt kérdéses.

Az Origo arról írt, hogy vasárnap délelőtt a német csapat szünnapokon esedékes, kötelező sajtófélóráján egyetlen játékos sem jelent meg, sőt, a szövetségi kapitány is a távollétével tüntetett. Odaküldték Axel Kromer sportigazgatót, ő mondott pár közhelyet, aztán vége is lett a dalnak. Ebből aztán a német média óriási patáliát csinált. Ő azt mondta, hogy azért nem jönnek a játékosok és Alfred Gislason szövetségi kapitány, mert az előző este nehezen aludtak el az osztrákok elleni meccs után, és edzésük lesz. Aztán hamar kiderült, hogy a vasárnap délutáni edzésük is elmaradt, azaz Kromer nem mondott igazat.

Ezek után különösen izgalmasnak ígérkezik a 20:30-kor kezdődő találkozó, amely

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában