Kézilabda

2024.01.21. 17:35

Videókon a Bartucz-parádé: sérülten is kivédte a horvátok szemét a tatabányai kapus

Bartucz László, a MOL Tatabánya KC kapusa az Európa-bajnokság magyar hőse lett szombat este. És a Magyarország-Horvátország meccs embere. És a válogatott lelki támasza, aki stabilitást, biztonságot adott a csapatnak.

Kemma.hu

Bartucz Lászlót nem abból a fából faragták, hogy cserét kérjen, ha fáj valamije. Az Eb-n se akadályozta meg a sérülése abban, hogy csodát tegyen

Forrás: AFP

Fotó: Ina Fassbender

Mint arról beszámoltunk, szombaton Kölnben varázsolt a magyar kézilaba-válogatott, valamint a tatabányai kapusa, Bartucz László: 29-26-ra megverték ugyanis Horvátországot, ezzel egyrészt életben tartva az esélyeiket a toábbjutásra, másrészt negyedik győzelmüket behúzva, amire kontinensviadalon eddig nem volt példa. A MOL Tatabánya KC kapusa bravúros védéseivel a meccs embere címet is kiérdemelte. 17 lövést fogott meg, lélektanilag fontos pillanatokban is.

Bartucz László, a magyar válogatott kapusa az Origónak azt mondta, kiicsit meglepte, hogy őt jelölték kezdőkapusnak, nem számított erre. 

Kontrolláltuk a meccset, nagyon boldog vagyok, hogy tudtam segíteni a csapatnak. 

Megnéztük őket videón, a védekezésünk annyira jól működött, hogy nekem elég volt csak belépni a sávokba. Döbbenetes érzés volt mindez. A mi játékunk a védekezésből és a kapusteljesítményből indul. Ez az alapja mindennek –  tette hozzá.

A Magyar Kézilabda Szövetségnek is a csapatot méltatta:
– Elképesztő védekezésünk volt ma, ilyen védelem mögött nagyon jó védeni. megvoltak a sávok, oda kellett menni. megcsináltuk a feladatot és mehetünk tovább. A kritikus szakaszokban sikerült jó döntéseket hozni ezúttal, ez volt a kulcs a horvátok ellen – elemezte az Eb-középdöntős meccset.

Bartucz Lászlót méltatták a válogatott csapattársak is 

A sporttársak és a szövetségi kapitány is dícsérte a tatabányai játékost. Chema Rodríguez szerint hihetetlen volt az egész magyar-horvát mérkőzés. 
− Döbbenetes, amit a játékosaim véghez visznek. Mindig hangsúlyozzuk, hogy egy család vagyunk, ezt ma ismét megmutattuk. Ez ma Bodó Richárd és Bartucz László napja colt. Nagyon örülök, hogy kijött belőlük ez a teljesítmény. Egyébként pedig mindenki próbálta hozzátenni a magáét és ellátni a feladatát. Imre Bencét is ki kell emelni, de Bóka Bendegúzt is, sőt, igazából szinte tényleg mindenkit felsorolhatnék. Otthon is büszke lehet ezekre a srácokra mindenki. Mondhatni, erőn felül teljesítenek ezen a tornán − mondta a hazai szövetségnek

Bodó Richárd balátlövő szerint Bartucz László fantasztikus volt a kétes szituációkban, meg is érdemelte a mérkőzés legjobbja címet. Az irányító Fazekas Gergő szerint a kapusuk hátul stabilitást adott, és ők is igyekeztünk mindent megtenni azért, hogy még jobban teljesítsen.
− Mert mi tényleg mindig azért vagyunk, hogy segítsük egymást, így juthatunk messzire − tette hozzá Bodó.

Sipos Adrián beálló is Bartuczot dícsérte.
– Nagyon sokat kivesz belőlünk minden mérkőzés, ez a mai is sokat kivesz, nagyon fizikális találkozó volt a horvátok ellen. Az elején nehezen találtuk meg a távolságokat, de igyekeztünk Bartucz Lászlónak minél többet segíteni. Ez sikerült is, és 

köszönjük neki is, hogy így tudta segíteni a kapuból a mi munkánkat is. 

Nagyon boldog vagyok, hogy a magunk javára tudtuk fordítani a végén a mérkőzést –  fogalmazott Sipos.

Sérülten is csodát csodára halmozott

Ahogy a Magyar Nemzet is írja, a 32 éves kapus teljesítménye már csak azért is hősies, mert a második félidőben egy rossz mozdulatnál megsérült az ujja. Összekötözték, s folytatta. A bravúrokat is. 
– Bekötözték és nem is érdekelt nagyon, csak az volt a fontos, tudjak segíteni a srácoknak – ennyivel elintézte a dolgot a 29-26-ra megnyert találkozó után Bartucz, aki az MTI-nek arról is beszélt, hogy 

amíg nem húznak le a pályáról, vagy nem nyújtok olyan teljesítményt, ami miatt lecserélnek, szeretek játszani. 

Egy kicsit fáradt, de nagyon boldog vagyok. Kavarognak bennem az érzések, és nagyon büszke vagyok a csapatra, hogy sikerült nyernünk, és kijavítottuk az osztrák mérkőzést − fűzte hozzá, kiemelve, hogy nem csupán az ő munkájának eredménye, amikor jól teljesít, hiszen bár egy ember áll a kapuban, de még hárman vannak mögötte és tizenhatan előtte a mezőnyjátékosokat, az edzőket és az egész stábot beleértve

Az 5 legszebb védés között az egyik Bartucz-bravúr

Az Európai Kézilabda-szövetség a pénteki és szombati játéknap top 5 védése közé egy Bartucz-védést is beválogatott, méghozzá a második helyre téve a 48. percben bemutatott bravúrt. A védés érdekessége, hogy pont egy másik MOL Tatabánya-játékos, a horvát Mateo Maras lövését fogta meg, pontosabban tolta fel a kapu fölé. Ezzel egyébként szintén mentálisan is életben tartotta a válogatottat Bartucz László, ugyanis ha 21-21-nél bement volna a labda, akkor megint átvették volna a vezetést a horvátok.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában