Ökölvívás

2023.12.17. 06:55

Sporttörténelmet írt: felnőtt magyar bajnok lett a tatabányai boxfenomén +videó, fotók

Kemma.hu

Szombaton rendezték a 100. Papp László magyar bajnokság döntőit, melynek 60 kilogrammos súlycsoportban megyei érdekeltsége is volt, ugyanis a tatabányaiak nagy boxtehetségéért, Oláh Leventéért lehetett szurkolni. Levente harcossága és hatalmas ütései elhozták számára az újabb hatalmas sikert.

Ahogy közösségi oldalán is fogalmazott az ökölvívó, mindenek előtt dicsőség Istennek. A tatabányai harcos súlycsoportjában egyhangú pontozással és nagyszerű verekedéssel megszerezte a magyar bajnoki címet. Mindemellett a legharcosabb versenyzőnek járó különdíjat is bezsebelhette. 

Mint írta, a döntő után Kovács “Kokó” István és a legendás Roy Jones Jr. személyesen is gratulált neki, aki még közös képet is kért. Levi ezzel a teljesítményével tatabányai ökölvívó sporttörténelmet írt, ugyanis 2023-ban kétszer nyert egymás után magyar bajnoki címet, így már hétszeres magyar bajnoknak mondhatja magát.

A Tatabányai Sport Club közösségi oldalán osztotta meg Levente döntő utáni nyilatkozatát, amelyben többek között arról is beszélt, hogy a következő évben gőzerővel fog készülni az olimpiára.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában