Röplabda

2023.12.29. 07:10

Sima tatabányai győzelem az esztendő végére

Könnyedén nyert Szombathelyen a listavezető TRSE.

Kun Attila

A tatabányai hölgyek tartják listavezető pozíciójukat

Forrás: 24 Óra

Fotó: Flajsz Peter

Röplabda, NB II., Nyugati csoport, női, 11. forduló 

Szombathelyi ESE–Tatabányai RSE 0:3 (-16, -12, -11) 

Szombathely, 25 néző, vezette: Farkas L., Őri A. 

Tatabánya: Kárpáti 7, Torma 5, Kocsis 5, Balabás 12, Horváth 7, Velő 8. Csere: Szabó (liberó), Zoltán. Vezetőedző: Szabados István. 

Utolsó idei bajnoki mérkőzésére egyértelmű esélyesként utazott a listavezető Tatabánya, hiszen ellenfele a sereghajtó, az addig lejátszott nyolc mérkőzését egyaránt elveszítő, azokon mindössze két szettet nyerő Szombathely volt. 

Bár a TRSE az előző mérkőzésén elveszítette bajnoki veretlenségét, ezúttal érvénysítette a papírformát és kevesebb mint egyórányi játék után simán megnyerte a mérkőzést. Szabados István csapata ezzel megerősítette vezető helyét, és az alapszakasz hátrelévő két mérkőzéséből (amelyeket már jövőre rendeznek) egyet is elég megnyernie ahhoz, hogy biztosan az élen végezzen a Nyugati csoportban (a felsőházi rájátszásban való részvételt már korábban biztosította a csapat). 

A TRSE legközelebb január 6-án lép pályára, amikor a mezőny másik szombathelyi csapatát, a második helyen álló Haladást látja vendégül. 

Szabados István: – Természetesen arra készültünk, hogy 3:0-ra nyerjük ezt a mérkőzést, és így is történt. Nem könnyű felpörögni egy olyan meccsre, ahol az ellenfél kissé szerényebb képességű, mint mi. Ezzel természetesen nem szeretném megbántani őket, mindent megtettek annak érdekében, hogy megnehezítsék a dolgunkat. Döcögősen indult a mérkőzés, de a második játszmától már helyreállt a gépezetünk, és a lehető legnagyobb különbséggel próbáltunk nyerni, ami sikerült is. Úgy gondolom, hogy nyugodtan várhatjuk a kis pihenőt, és januárban folytatjuk az alapszakaszt. Lélekben már a rájátszásra készülünk.  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában