Sakk

2023.12.14. 15:00

Rangadókat játszottak élcsapataink

Az NB II-ben megtartotta első helyét az Esztergom.

Kun Attila

A Géniusz döntetlent játszott az Esztergommal

Forrás: 24 Óra

Fotó: Flajsz Péter

A hétvégén a harmadik (egyben utolsó idei) fordulóval folytatódtak a vármegyénk csapatai által is érintett harmadosztályú csapatbajnokságok. A Breyer-csoportban rangadót (és nem csak vármegyeit) játszottak, hiszen a játéknapot megelőzően a harmadik helyen álló Géniusz a listavezető Esztergomot fogadta. A találkozó rangadóhoz méltó küzdelmet és döntetlent hozott, amivel az Esztergom megtartotta első helyét, a Géniusz viszont visszaesett a harmadikra. A Tatabánya a lehető legszorosabb különbséggel verte a Törökbálintot, amivel megtartotta negyedik helyét, a Nyergesújfalu viszont simán kikapott a fővárosban, amivel a 10., utolsó helyre csúszott vissza. 

Szintén rangadót játszott a Széchenyi-csoportban a második helyezett Kisbér-Ászár, amely a listavezető Haladást fogadta. Vármegyénk csapata magabiztos győzelmet aratott, amellyel hétvégi vetélytársát megelőzte, de így is maradt a második melyen, mivel a nagy különbséggel, hat ponttal nyerő Ajka állt az élre. 

NB II., Breyer-csoport, 3. forduló

Géniusz Tata-Naszály–Esztergomi SC 6–6; Tatabányai SC–Törökbálinti SSE 6,5–5,5; MTK Budapest II.–Nyergesújfalu VSE 8,5–3,5 

NB II., Széchenyi-csoport, 3. forduló

Sakkbarátok Kisbér-Ászár–Haladás VSE III. 7,5–4,5 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában