Labdarúgás

2023.12.18. 11:59

Megszerezte első NB I.-es gólját az ászári Végh Bence (videó)

Az MTK 3-3-as döntetlent ért el, az utolsó gólt Végh Bence szerezte.

Kemma.hu

Végh Bence (jobbra) gólt szerzettt az NB I.-ben

Forrás: MTK.hu

Fotó: Toman Antal

Pakson 1–4, hazai pályán 0–3 a Zalaegerszeg ellen – korántsem ilyen őszi zárásról álmodoztak a diósgyőri focibarátok. A bizonyítvány kozmetikázása azonban Kisvárdán sikerült, ahol a csapat 2–1-re győzött. Ezzel azonban még nem ért véget a történet, az MTK ellen adódott esély a további javításra. Az eredmények kedvező alakulása esetén a Diósgyőr akár az ötödik helyen is telelhetett, ehhez viszont alap lett volna a három pont begyűjtése.

A csapatok egyaránt negatív gólkülönbséggel veselkedtek neki az idei utolsó feladat megoldásának. Az első vonalban ez volt a 47., Diósgyőrben lejátszott mérkőzésük egymás ellen. Korábban a DVTK tizenhét találkozót nyert meg, tizenhárom végződött döntetlennel és tizenhat vereséget volt kénytelen elkönyvelni a piros-fehér alakulat. A legutóbbi diósgyőri kezdő tizenegyből kilenc játékos maradt, s a vendégeket sem kímélte a baj, ezért Horváth Dávid négy helyen is változtatott: a kezdőbe jelölte Hej Viktort, Nikolas Spaleket, Horváth Artúrt és Stieber Zoltánt is.

Az első eseményt Nemanja Antonov előretörése jelentette, de balról hosszan ívelt keresztbe. A vendégek „kinevezett” csatárokkal kísérleteztek, elöl ugyanis Bognár István, Stieber Zoltán és Nikolas Spalek igyekezett zavart kelteni. A DVTK magához ragadta a kezdeményezést, de az MTK megbecsülte a labdát, törekedett a hibaszázalékot a minimálisra csökkenteni. A kapuk tizenöt percen keresztül nem forogtak veszélyben, viszont mindkét csapat játékosai sokat futottak. Az MTK megpróbálta kicsalogatni állásaiból a DVTK-t, és a terv bejött, ugyanis Bognár István szögletét követően Stieber Zoltán húsz méterről ballal bombázta a labdát félmagasan a kapu bal oldalába.

A hazaiaknak változtatniuk kellett addigi komótos játékukon, ám gyakran és gyorsan elveszítették a labdát, azonban a 33. percben már eredményes volt a támadás. Gera Dániel jobb oldali szöglete után Szatmári Csaba fejjel csúsztatta a labdát a kapu jobb oldalába.

A szünet után egyre nagyobb lett a Diósgyőr fölénye, a kérdés így az volt, mikor „horpad be” az MTK védelme. A vendégek feladták a korábbi bevállalós futballt, és egyre inkább a védekezésre összpontosítottak. Ezzel viszont teret nyert a DVTK, s valóságos ostromot indított a kék-fehérek kapuja ellen. A 64. percben újabb váratlan fordulat jött, amikor Nemenja Antonov ballal keresztbe lőtt, és a labda utat talált a kapuba, így az előny ismét a vendégeknél volt.

A DVTK újra beleerősített, és két perc leforgása alatt felborult minden! Előbb Godfrey Stephen labdája változtatott irányt Hej Viktor lábán, majd egy gyors hazai akció végén Franchu közelről bombázott a léc alá. Fordult a kocka, de még mindig nem volt vége, ugyanis Végh Bence egalizálta az állást. Végh Bence egyébként csereként állt be, és ez volt az első gólja az NB I.-ben. A védekező középpályás ászári nevelésű, a Komárom VSE csapatával a megyei első osztályt, és az NB III.-at is megjárta. Az MTK kapusa a pilismaróti Demjén Patrik volt szokás szerint.

Az MTK-t dicséri, hogy hátrányba kerülve sem adta fel, képes volt taktikus játékra, míg a Diósgyőr szinte végig az eredmény után rohant, és saját helyzetét nehezítette meg. Bár volt esélye a három pontra, és így az előrelépésre is, végül meg kellett elégednie a döntetlennel.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában