Tenisz

2023.12.18. 15:05

A világ egyik legjobb teniszezője jön Tatabányára

Alexander Zverev személyében először léphet pályára Magyarországon aktuális top 10-es férfi teniszező februárban, amikor a német válogatott Tatabányán szerepel a Davis-kupa selejtezőjében.

Kemma.hu

Alexandrer Zverev is jön Tatabányára játszani

Forrás: ATP

A magyar szövetség tájékoztatása szerint a február 2-án és 3-án esedékes összecsapás sztárja vélhetően az olimpiai és kétszeres ATP-világbajnok Zverev lesz, aki vívott Grand Slam-döntőt (US Open 2020), öt ATP 1000-es (Masters) tornát nyert, a világranglista második helyén is megfordult, és a legnagyobbak közül Novak Djokovicsot és Roger Federert négyszer, Rafael Nadalt pedig háromszor verte meg. A világranglista hetedik helyezettjén kívül a németeknek további öt top 100-as játékosuk van.

Németország eddig háromszor ért a csúcsra a Davis-kupában (1988, 1989, 1993). Magyarországon legutóbb 1978-ban játszott a két válogatott, akkor a hazaiak 3–2-re nyertek Taróczy Balázs vezetésével, 2019-ben Frankfurtban a németek győztek, s ezzel összesítésben 4–2-re vezetnek.

A magyar csapat várhatóan a legerősebb összeállításában lép pályára, Nagy Zoltán kapitány számíthat Fucsovics Márton, Marozsán Fábián, Piros Zsombor és Valkusz Máté játékára is.

Idén februárban is a Multifunkcionális Sportcsarnok adott otthont a selejtezőnek, akkor a mieink 3–2-re kikaptak a francia csapattól. Ezért szeptemberben osztályozóra kényszerültek, melynek során a Marozsán Fábián, Piros Zsombor, Valkusz Máté, Füle Mátyás összeállítású nemzeti csapat 4–0-ra megverte a törököket Keszthelyen. A jövő februári párharc győztese továbbjut a finálé 16 csapatos csoportkörébe, a vesztes pedig osztályozót vív ősszel. A jegyértékesítés már elkezdődött, a felnőtt napijegy 6500, a kétnapos bérlet 11 ezer forintba kerül, de utóbbiért december 31-ig csak 8500 forintot kell fizetni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában