Női foci

2023.11.01. 07:20

Kinőtte a ligát? Vármegyénk labdarúgója, Katona Vanda Laura 10 meccsen 23 gólnál jár Újpesten

A legutóbbi mérkőzésén a nyolc újpesti gólból hatot szerzett.

Herczeg István

A korábban Nyergesújfalun és Almásfüzitőn futballozó 20 éves Katona Vanda Laura ebben a szezonban az NB II.-ben szereplő Újpest labdarúgója. A Keleti-csoportban a 8. fordulót rendezték ezen a hétvégén, ahol az Újpest 8-0-ra nyert a BVSC ellen. A nyolc találatból hatot Katona Vanda Laura vállalt magára, aki a kemma.hu közönségszavazásán többször is az év női játékosa lett. 

A kettes mezszámot viselő Katona eddig tíz találkozón játszott lila-fehérben, és huszonhárom gólt szerzett. Ez meccsenként 2,3 gólos átlag. Az NB II.-es bajnokságban ebből huszat szerzett, amivel magabiztosan vezeti az egész liga góllövőlistáját, de ennyit még a másik NB II.-es csoportban, azaz a nyugatiban sem szerzett senki, ahogy az NB I.-ben sem.

A húsz esztendős labdarúgó nemrégiben a Kemma.hu-nál járt, ahol egy podcast adás során a kezdetekről, és a jövőbeli céljairól is mesélt. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában