Olasz Világkupa

2023.10.03. 11:42

Az Esztergomi Kick-Box SE versenyzői remekül helyt álltak a világkupa erős mezőnyében

Olasz Attila edző vezényletével egy arany és három bronzérmet hoztak haza az Esztergomi Kick-Box SE versenyzői Jesolo-ból, az olasz tengerparti városból, ahol a közelmúltban negyvennégy ország 1689 nevezőjével rendezték meg az Olasz Világkupát.

Kemma.hu

A klub beszámolója szerint Rózsa Szonja kategóriájában a legjobb nyolc között kapcsolódott be a küzdelmekbe, az első mérkőzésén rögtön technikai KO-val sikerült felülmúlnia ellenfelét. Ezután következett a döntőbe jutásért vívott párharc, melyen ugyan vereséget szenvedett, de így is elégedett lehet, hiszen bronzéremmel térhetett haza Olaszországból – olvasható a klub hivatalos Facebook-oldalán.

Móczik Lilinek szintén sikeres volt a kezdés, a legjobb tizenhat között sikerült legyőznie riválisát, de a következő körben kikapott a későbbi kategóriagyőztestől és végül ötödik helyen fejezte be a küzdelmeket.

Tóth Anna full-contact stílusban argentin ellenfelét búcsúztatta a legjobb nyolc között, majd a döntőbe jutásért az Európa-játékok, valamint Európa-bajnoki ezüstérmes norvég versenyzővel játszott szoros mérkőzést. A bíró a párharc végén ugyan ellenfele kezét emelte a magasba, Anna pedig bronzéremmel zárta a világkupát.

Tóth Dénes első ízben próbálta ki magát a ring világában. Debütálása kiválóan sikerült, nem talált legyőzőre és végül aranyéremmel tért haza Olaszországból. Szachán Bolivár a legjobb nyolc között egy nagyon erős angol versenyzővel csapott össze. A klub közölte, hogy a sportoló éppen csak felépült betegségéből és így próbált szerencsét a világkupán, ennek megfelelően egészségi állapota nyomot hagyott a szereplésén. Ugyanakkor a nemzetközi verseny remek alkalmat nyújtott arra, hogy edzőjével felismerjék és átbeszéljék a kijavítandó hibákat.

Kajtár Bence sorra nyerte meg a mérkőzéseket, és egészen az elődöntőig menet, ahol az Európa-bajnoki és világbajnoki ezüstérmes ellenfelétől mindössze 3 ponttal kapott ki és így bronzérmes lett. Az esztergomi egyesület sportolója számára remek főpróba volt a Jesolo-ban megrendezett világkupa, ugyanis novemberben a világbajnokságon szurkolhatunk neki, Portugáliában szinte ugyanez a mezőny mérkőzik majd meg az aranyérmekért.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában