Asztalitenisz

2023.09.28. 15:00

Alaposan bekezdett a Dág és a Tata

Mindkét csapat két győzelemmel kezdte a bajnokságot.

Kun Attila

A tatai Béres Szabolcs remek formában kezdte a szezont

Forrás: 24 Óra

Fotó: Flajsz Péter

Az NB I. Nyugati csoportjában az előző szezonban ezüstérmet szerző Tatai AC az első fordulóban székesfehérvári riválisát látta vendégül. A szoros mérkőzést a két páros elvesztése után az egyéniben egyértelműen jobban teljesítő tataiak nyerték meg, akiknél Béres Szabolcs és Daru Zsolt mindhárom egyéni összecsapását megnyerte. Előbbi ráadásul mindössze kettő, utóbbi pedig csak egy szettet veszített. A második fordulóban újabb győzelmet aratott a Tata, amely Budaörsön nyert magabiztosan. A vendégcsapat legjobbja ezúttal Béres Szabolcs volt, aki az összes mérkőzését megnyerte, de Bak Imre is csak egy egyénit veszített. A tatai csapat a második helyen áll a bajnokságban. 

Az NB II. Északnyugati csoportjában a két vármegyei induló rögtön az első körben letudta az egymás elleni mérkőzését, amelyen az előző szezonban a harmadik helyen végző TAC II. nagyon simán nyert a nyolcadikként záró Esztergom vendégeként. A vendégcsapatban Nagy Balázs és Simon Ferenc az összes mérkőzését megnyerte, de Pattantyús Petra is csak egy egyénit veszített. A második fordulóban a nyolcadik helyen álló Esztergom szoros mérkőzésen veszített az igencsak megerősödő, paraválogatott játékosokat is a soraiban tudó győri riválisa vendégeként. A szabadnapos TAC II. az ötödik helyet foglalja el.

Az NB III. Közép-dunántúli csoportjának nyitókörében a bajnoki címvédő Vértesszőlős a Balatonfüredet fogadta. Bár a mérkőzés szoros eredményt hozott, de a házigazda végig vezetve szerezte meg a győzelmet. A szőlősiek legjobbja a mindössze egy egyéni meccset veszítő Szakál Béla volt. A legutóbb hatodikként záró Dág Veszprémben aratott nagyon sima győzelmet, a Szikora-testvérek közül Kristóf és Márton, valamint Varga László is csak egy egyénit veszített. A második fordulóban a Vértesszőlős Veszprémbe látogatott, ahol jó kezdés után végül meg kellett elégednie a döntetlennel. A vendégek legjobbja Illés Roland volt, aki az összes mérkőzését megnyerte. Az egyébként szabadnapos Dág előrehozott mérkőzést vívott a MÁV Előrével, amelyet simán, ezúttal is 13-5 nyert. A dágiaknál Jókai Csongor az összes meccsét hozta, míg Szikora Ágoston egy egyénit veszített. A Dág a harmadik, a Vértesszőlős az ötödik helyen áll.

NB I., Nyugati csoport, férfi, 1. forduló

Tatai AC I.–Honvéd Szondi György SE II. 8-6

A tatai győzelmek: Béres Szabolcs és Daru Zsolt 3-3, Bak Imre 2.

2. forduló

SH-ITB Budaörsi SC–Tatai AC I. 5-9

A tatai győzelmek: Béres Szabolcs 3, Bak Imre 2, Adamik Csenge Virág és Daru Zsolt 1-1, az Adamik Csenge Virág-Béres Szabolcs és a Bak Imre-Daru Zsolt párosok.

NB II., Északnyugati csoport, 1. forduló

Esztergomi ASE–Tatai AC II. 3-15

Az esztergomi győzelmek: Petkovics Barnabás 2, Szklenár Máté 1.

A tatai győzelmek: Nagy Balázs és Simon Ferenc 4-4, Pattantyús Petra 3, Varga Bence 2, a Pattantyús Petra-Varga Bence és a Nagy Balázs-Simon Ferenc párosok.

2. forduló

Győri AC II. Kerület Dózsa–Esztergomi ASE 10-8

Az esztergomi győzelmek: Dr. Pálinkási Csaba, Horváth Ákos és Szklenár Máté 2-2, Petkovics Barnabás 1,  a Dr. Pálinkási Csaba-Petkovics Barnabás páros.

NB III., Közép-dunántúli csoport, 1. forduló

Vértesszőlősi SE–Balatonfüredi FC 10-8

A vértesszőlősi győzelmek: Szakál Béla 3, Illés Roland és Saláta Ferenc 2-2, Kaposi Péter 1, az Illés Roland-Saláta Ferenc és Kaposi Péter-Szakál Béla párosok.

Veszprémi ASE I.–Dág KSE 5-13

A dági győzelmek: Szikora Kristóf, Szikora Márton és Varga László 3-3, Szikora Bence 2, a Szikora Bence-Szikora Kristóf és a Szikora Márton-Varga László párosok. 

2. forduló

Veszprémi ASE I.–Vértesszőlősi SE 9-9

A vértesszőlősi győzelmek: Illés Roland 4, Saláta Ferenc 2, Baloghy Péter és Kaposi Péter 1-1, az Illés Roland-Saláta Ferenc páros.

A 3. fordulóból előrehozott mérkőzésen

Dág KSE–MÁV Előre Sport Club 13-5

A dági győzelmek: Jókai Csongor 4, Szikora Ágoston 3, Szikora Kristóf és Szikora Márton 2-2, a Jókai Csongor-Szikora Márton és a Szikora Ágoston-Szikora Kristóf párosok. 

 

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában