Kemma.hu videó

2023.08.07. 11:30

Videó: levette a lábáról Esztergomot a városi downhill kerékpárverseny

E-bike, Open, U18, Női, Masters és Elit férfi kategóriákban tartották meg a II. Rad Company Urban Downhill kerékpárversenyt Esztergomban augusztus 6-án.

Pöltl Zoltán

Az időjárás nem volt ideális, de az extrémsportolóknak ez meg se kottyant

Forrás: 24 Óra

Fotó: P. O. Z.

A Várhegyen lévő északi bástyától rajtoltak el a versenyzők, majd átlagosan másfél perc alatt száguldottak le a Kis-Duna sétánynál lévő célig. A mintegy 900 méter hosszú és 60 méteres szintkülönbségű több szakaszon is meredek pályára 7 ügyességi, ugrató elemet is kihelyeztek a ridereknek, azonban az esős idő miatt nem mindenki merte azokat használni.

A downhill kerékpározás, mint műfaj, tulajdonképpen egy magaslatról való viszonylag hosszabb, de annál gyorsabb leereszkedést jelent. A II. Rad Company Urban Downhill esztergomi versenye országos jelentőségű volt, az ott megszerzett érmek, helyezések kiemelt eredménynek számítanak. A rendezvényt számos vállalkozás, cég támogatta, s mellettük ugyancsak a támogatók között volt Esztergom városa, a Vármúzeum és az érsekség is, mint a versenyen használt útvonal szakaszainak három ingatlantulajdonosa, fenntartója.

Az időjárás nem volt éppen ideális, de mivel extrémsportról van szó, így az esőáztatta pálya nem tántorította el a downhillesek amúgy is vakmerő csapatát. Esztergomban, ha nem is nagy, de mégis fogható tábora, rajongói közössége van ennek a műfajnak, ez pedig a verseny előtti időmérő napon, illetve megmérettetés napján is látható volt.

E-bike kategóriában Palla Gergő, Open kategóriában Vadnay Krisztián, U18 kategóriában Horváth Zéta, Női kategóriában Vincze Lizi, Masters kategóriában Krizsák János, Elit Kategóriában (és összességében is) 01 perc 15 másodperccel Ferenczy Marcell lett a leggyorsabb, s így az aranyérmes. A teljes eredménylistát itt lehet elolvasni.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában