Futás

2023.08.05. 20:00

Tatabányai futó a 40. Tatai Minimaraton abszolút győztese +fotók

Határon innen és határon túlról is rengetegen érkeztek szombaton Tatára, hogy teljesítsék a minimaratont és a félmaratont. A 40. Tatai Minimaraton abszolút győztese pedig a Tatabányai Sport Club futója, Szabó Benjámin lett.

Kemma.hu

Szabó Benjámin, a TSC futója 45 perc 44 másodperces idővel érkezett a célba, így ő lett a 40. Tatai Minimaraton abszolút győztese

Forrás: 24 Óra

Fotó: Flajsz Peter

Szombaton immáron negyvenedik alkalommal rendezték meg a vizek városában a Tatai Minimaratont. A rajt és az azelőtti pillanatokban mi is a helyszínen jártunk, ahol lázasan melegítettek már futni vágyók. 

Mint arról korábban beszámoltunk, igazán különleges jubileumi versenynek adott otthont Tata, hiszen a 40. Tatai Minimaraton alkalmából Franciaországtól Szerbián át egészen Erdélyig neveztek a testvérváros futói. Tata 2013-ban nyerte el az Európa Tanács EURÓPA DÍJ kitüntetését. 10 évvel a rangos kitüntetés elnyerése után most a város 8 testvérvárosából 44 vendég látogatott Tatára, akik közül 29-en részt is vettek a versenyen.

A hangos visszaszámlálást követően kicsik, nagyok, fiatalok és idősek nagy lelkesedéssel vágtak neki a 13,5 kilométeres minimaratoni és 21 kilométeres félmaratoni távnak. A versenyre az ország minden pontjáról érkeztek, de akadtak határon túli induló magyarok Romániából és külföldi futók is többek között Hollandiából, Olaszorszárgból és Franciaországból is.

Nem csak amatőrök, igazolt atléták is megmérettették magukat, ez meg is látszott a végső eredménylistán. A minimaratoni távot a férfiak közül Szabó Benjámin teljesítette a leggyorsabban, aki 45 perc 44 másodperces idővel érkezett a célba, így ő lett az abszolút győztes. A második helyen Dombi Tamás végzett 47 perc 59 másodperccel, míg a harmadik helyezést Balázs Levente zsebelhette be 48 perc 04 másodperces idővel. 

A hölgyek is remekül teljesítettek. Esetükben az első helyezett Nagy Julianna lett, aki az ELTE SE-Sashegyi Gepárdok csapatát képviselte. 50 perc 28 másodperces idejével ő lett a nők abszolút győztese. A második helyezett Szekeresné Dr. Bakonyi Fruzsina lett, a Footour SE futója 51 perc 39 másodperces eredménnyel, míg a harmadik helyezést a Tatabányai Sport Club futója, Nagy Nóra zsebelhette be 55 perc 34 másodperces idővel. 

Mint arról korábban beszámoltunk, az idei évben az időjárás is a futóknak kedvezett, hiszen nem sokszor volt példa arra, hogy a versenyzőknek nem kell a kánikulával is megküzdeniük.

– Néhány alkalommal már volt erre példa, hogy nem az átlagos 40 fokos hőségben zajlott a verseny. De ez a kellemes idő a futóknak, a hűvös és viszonylag esős – mondta lapunknak Róth Balázs, a FOOTOUR Sportegyesület elnöke.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában