Európa Díj

2023.08.04. 07:51

Évfordulót ünnepel Tata: 8 testvérvárosból 44 vendég jön emiatt a Tatai Minimaratonra

Tata 2013-ban nyerte el az Európa Tanács EURÓPA DÍJ kitüntetését. 10 évvel a rangos kitüntetés elnyerése után a 40. Tatai Minimaraton alkalmából a város 8 testvérvárosából 44 vendég látogat Tatára, akik közül 29-en részt is vesznek a versenyen.

Kemma.hu

Huszonkilencen állnak majd ott az idén a rajoknál

Forrás: Tata Város/Facebook

A Komárom-Esztergom megyében található Tata városa 9 testvérvárosával kiterjedt és változatos cserekapcsolati hálózatot hozott létre ….. [amely] számos olyan kulturális, sport és iskolai cserét tett lehetővé, amelyek Tatát az európai eszme helyi szintű előmozdításának modelljévé teszik Magyarország számára.

– áll a 2013-ban az Európa Tanács által odaítélt Európa díj odaítéléséről szóló hivatalos közlemény indokolásában. A közösségi elköteleződés és lendület pedig azóta is töretlen.

Tíz évvel a rangos kitüntetés elnyerése után, az augusztus 5-én, szombaton rendezendő 40. Tatai Minimaraton utcai futóverseny alkalmából a város 8 testvérvárosából ugyanis 44 vendég látogat tatára, közülük pedig 29-en részt is vesznek a versenyen. Eljön többek között az alkmaari Tim Tesselaar, az a holland futó, aki már háromszor nyerte meg a 21 km-es tatai versenyt, a német Erich Gscheidle, akinek kiemelkedő szerepe volt a Tata-Gerlingen testvérkapcsolat létrehozásában és az idén is unokájával, a 20 éves Dominik Türkkel együtt teljesíti a 13,5 km-es távot, valamint a szovátai Domokos Kázmér Iskolacsoport pedagógusai, a váltófutások hosszú évek óta elmaradhatatlan résztvevői.

Szurkoljunk nekik együtt a szombati versenyen! Hajrá Alkmaar, Gerlingen, Dammarie-les-Lys, Arenzano, Szőgyén, Szováta, Pinczów és Magyarkanizsa!

– buzdít közösségi oldalán a város, hiszen a testvérvárosi sportolók mindegyik versenyszámban ott lesznek a rajtnál.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában