Futás!

2023.08.05. 11:41

Megkezdődött a visszaszámlálás! Pár óra és rajtol a 40. Tatai Minimaraton és Félmaraton

Igazán különleges jubileumi versenynek ad otthont Tata.

Kemma.hu

Különleges lesz az idei minimaraton, hiszen a futóknak most nem kell a hőséggel dacolniuk

Forrás: 24 Óra

Fotó: Zantleitner Ingrid

Tata Város Önkormányzata, a Footour Futó, Kerékpáros és Triatlon Sportegyesület, valamint a Tatai Városkapu Közhasznú Zrt. szervezésében ma 16:00 órától rajtol a 40. Tatai Minimaraton és Félmaraton nyílt futóverseny, de nem a szokásos rekkenő hőségben.

– Néhány alkalommal már volt erre példa, hogy nem az átlagos 40 fokos hőségben zajlott a verseny. De ez a kellemes idő a futóknak, a hűvös és viszonylag esős – mondta lapunknak Róth Balázs, a FOOTOUR Sportegyesület elnöke, aki kiemelte, hogy attól függetlenül, hogy teljesen ideális a futáshoz a hőmérséklet, frissíteni senki se felejtsen el!

5 frissítőállomással várjuk majd a futókat a versenypályán.

– mondta Róth Balázs, majd hozzátette, hogy idén nem csak a verseny jubilál, most először érkezik a legtöbb testvárosból induló. Franciaországtól Szerbián át egészen Erdélyig neveztek a testvérváros futói, hiszen ez az év emiatt is jubileumi. Mint arról már beszámoltunk, Tata 2013-ban nyerte el az Európa Tanács EURÓPA DÍJ kitüntetését. 10 évvel a rangos kitüntetés elnyerése után a 40. Tatai Minimaraton alkalmából a város 8 testvérvárosából 44 vendég látogat Tatára, akik közül 29-en részt is vesznek a versenyen.

Az esős idő ellenére az útvonal természetesen nem változik. Korábban erről és a várható lezárásokról is beszámoltunk. Eddig körülbelül 400 nevezés érkezett, de ez a szám várhatóan nőni fog, hiszen ma 12 órától nyit a versenyközpont a Váralja úton, és egészen 15:30-ig még aki szeretne, csatlakozhat az indulókhoz.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában