Futás!

2023.08.03. 14:30

Szombaton rajtol a minimaraton és félmaraton, tatai útlezárásokra lehet számítani

Tata Város Önkormányzata, a Footour Futó, Kerékpáros és Triatlon Sportegyesület, valamint a Tatai Városkapu Közhasznú Zrt. szervezésében augusztus 5-én szombaton, 16:00 órától rajtol a 40. Tatai Minimaraton és Félmaraton nyílt futóverseny.

Kemma.hu

Ismét Tata legszebb részein futnak a sportág szerelmesei. A verseny 1984 óta öregbíti a város jó hírét. Volt olyan év, amikor a Nemzetközi Páneurópai Unió védnökségét élvezte, volt amikor a Nemzetközi Olimpiai Bizottság Sport For All Bizottsága is kiemelt rendezvényei közé sorolta. A 2019-es évtől újdonságként félmaratoni távval is kiegészült a verseny.

A szokásos útvonalon zajlik a verseny, 12 órától a Váralja úti területet lezárják, hiszen a versenyközpontot fel kell építeniük. A szervezők figyelemfelhívó táblákat helyeztek ki az útlezárások idejére.

Majd az első útlezárásra a Május 1. úton 16 órától körülbelül 16:10-ig lehet számítani, nagyságrendileg 10 percre, amíg a mezőny felér a Komáromi utcába és befordul a templom felé. A Kossuth téren át érkeznek vissza az indulók a Váralja utcába. Ez a kör maximum egy fél órát érinti a városi mindennapokat. A verseny útvonala a tóparton folytatódik, ezután keresztezik az Ady Endre utat, itt pedig már csak időszakosan állítják meg a rendőrök forgalmat, amikor éppen futó érkezik, tehát teljes útzárra ezen a szakaszon nem kell számítani.

Ezt követően a Hattyúliget utcában, a Cseke-tóparton futnak, majd a Petőfi utca és az Agostyáni út érintésével érkeznek vissza a Váralja utcába. 

Az eredményhirdetésnek a Várudvar ad helyet 19 órakor.

Aki még nem tette, de szeretne az indulók között lenni a helyszínen pénteken 15:00-tól, illetve szombaton 12:00-tól van lehetősége nevezni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában