Párbajtőr

2023.08.03. 15:36

A tatabányai Kovács Gergely jutott a legtovább az Universiade második napján

Javában zajlik a kínai Csengtuban rendezett Universiade verseny, ahol a tatabányai színekben versenyző Kovács Gergely érte el a második nap legjobb eredményét. A párbajtőröző a tizedik helyen zárt.

Körtvélyfáy Dina

Kovács Gergely tizedik lett

Forrás: Facebook

Fotó: Hunfencing

A csoportkörben nagyon magabiztosan kezdett Kovács Gergely, ahol hat győzelmet aratott, és egyszer sem veszített. A legjobb 32 közé jutáért az amerikai Wu-val került szembe, aki 15:4-re győzött le. A 16 közé jutás is sikerült, a koreai Kimmel szemben (15:13). A nyolcaddöntőben azonban a kínai Hsziu bizonyult jobbnak (10:15).

A férfi párbajtőrözők mellett a női tőrözők is pástra léptek, de nem értek el átütő sikert. Ahogy a hunfencing.hu írja, érdekesség, hogy csütörtökön a főtáblán vívó hét magyar közül öten ázsiai ellenféltől kaptak ki.

Ahogy azt korábban is megírtuk, a nyitónapon a női párbajtőrözők között két tatabányai, Muhari Eszter és Gnám Tamara is versenyzett. Muhari Eszter a nyolc közé, míg Gnám Tamara 32-be jutott.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában