Teqball

2023.07.31. 16:30

Kilenc magyar érem az I. Teq Fesztiválon Esztergomban

Magyar söpréssel zárultak az I. Teq Fesztivál Teqball tornájának döntői Esztergomban, miután sem női, sem férfi, sem vegyes párosban sem volt jobb a hazai csapatoknál. Kota Gabriella egy órán belül két arannyal gazdagodott, Odnoga Mátyás és Bakó Ádám pedig a világbajnok és világelső szerb duót győzte le a fináléban.

Kemma.hu

Remekeltek a hazai sportolóink a versenyen

Forrás: FITEQ

A hölgyeknél az esőszünet miatt szombatra halasztott bronzmeccsel indult a szombati program, amiben Péchy Petra és Vicsek Nóra nyert Amelie Julian és Dezsényi Zsófia ellen, délután pedig következett a döntő. Ács Krisztina és Kota Gabriella ott folytatták, ahol pénteken abbahagyták. 

Bár az első szettben még meg tudta őket szorongatni az Európa-bajnok Vasas Lea, Janicsek Zsanett páros, a másodikban már hengereltek Ácsék a fő asztalon megrendezett mérkőzésen. Ács kiváló védekezéssel és előkészítéssel, Kota pedig remek befejezésekkel vétette észre magát, és teljesen megérdemelten vitték el a második játszmát is. A páros az egész tornát szettveszteség nélkül hozta le, nem férhetett kétség a győzelmükhöz.

Kotának nem sok ideje maradt szusszanni, ugyanis Katz Balázs oldalán szinte rögtön jelenése volt a vegyes döntőben a szerb Maja Umicsevics, Nikola Mitro tandem ellen. Noha a szerbek jobban kezdtek, hamar összeállt a hazaiak játéka, viszont 8:8 után ritmust váltottak a Umicsevicsék és sorozatban négy ponttal elvitték az első játszmát. 

A második felvonás is szorosan indult, majd a magyarok a lelkes közönség legnagyobb örömére el tudtak lépni. Remek szervákkal növelték az előnyüket Katzék, amit megtartottak a szett végéig és egalizáltak. A döntő etap pedig igazából csak az elején volt kiélezett, mert Kota és Katz utána még eggyel feljebb tudott kapcsolni, ült a védekezés és a támadás is, a vendégek képtelenek voltak tartani a ritmust, így szinte izgalommentes végjáték után került az aranyérem a magyarok nyakába.

Mitro szintén pihenés nélkül vágott bele második fináléjába, ahol Bogdan Marojeviccsel világelsőkként indultak harcba Bakó Ádám és Odnoga Mátyás ellen, akik egy körrel ezelőtt a 11 hónapja veretlen Katzot és Bányik Csabát ejtették ki.

A magyarok hatalmas lendülettel kezdtek, Odnoga nagyobbnál nagyobb lecsapásokat mutatott be Bakó hibátlan előkészítéseiből, az első játékrész igazi diadalmenet volt. A

térfélcserét követően is maradt a momentum a hazaiaknál, ám néhány labdamenet után átvették az irányítást Marojevicsék a kitűnő fejjátékuknak köszönhetően, azonban Bakóék meg tudtak újulni, fordítottak, és Odnoga leheletfinom megoldásával lezárták a meccset, egyúttal megszerezték első tornagyőzelmüket.

Teqvolyban mindkét kategóriában amerikai bajnokot avattak, a nőknél Marlee Rice és Macy Jerger két szettben múlta felül Réthelyi Zsófit és Divényi Zitát, míg a férfiaknál Nolan Albrecht és Nathaniel Miller három szettben bizonyultak jobbnak a szintén amerikai Adam Homennél és a brazil Jhony Salvadornál.

A magyarok tehát összesen három arany-, két ezüst- és négy bronzéremmel zárták Esztergomban az I. Teq Fesztivált.

Döntő, női páros:

Ács, Kota (magyar) – Vasas, Janicsek (magyar) 2:0 (9-, 4-)

Döntő, vegyes páros:

Kota, Katz (magyar) – Umicsevics, Mitro (szerb) 2:1 (-8, 7-, 5-)

Döntő, férfi páros:

Bakó, Odnoga (magyar) – Mitro, Marojevics (szerb) 2:0 (7-, 10-)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában