Diákolimpia

2023.07.23. 16:21

Az ország legjobbjai között a kecskédi focistapalánták

594 csapat közül a 7. helyen végzett a kecskédi csapat.

Herczeg István

A kecskédi csapat, és lelkes szurkolói

Forrás: Beküldött

Fotó: pity

A Kecskédi Német Nemzetiségi Általános Iskola csapatának a megyei elődöntőn a Tata csapatát sikerült legyőznie 5-2-re, így jutottak be a Diákolimpia megyei döntőjébe. Ott a másik 4 régiós győztessel küzdöttek a továbbjutásért. Nagy siker, hogy itt mind a 4 ellenfelüket sikerült legyőzni. Először az Esztergom jött szembe, ahol a Kecskéd megsemmisítő, 10-0-s győzelmet aratott. A következő találkozó ennél jóval szorosabb volt, de 3-2-re nyert a Komárom ellen Linczmaier László csapata, majd Tatabánya csapatát is 5-1-re verte a gárda. A Dorog elleni mérkőzés 6-3-as sikert hozott, így nem volt kérdés, hogy melyik csapat képviseli vármegyénket az országos döntőben.

Így jutottak be a szombathelyi országos döntőbe, ahol a 19 megyei győztes és a budapesti győztes vehetett részt. A 3 napos rendezvényen a mérkőzéseket a Király Sportcentrumban játszották a csapatok. 4 darab 5-ös csoportot sorsoltak, a csoporton belül körmeccsek voltak. Vas vármegyében sem illetődtek meg a kecskédiek, hiszen az Egert és a Hódmezővásárhelyt is 2-1-re verték, a Balatonfüred pedig egy 5-2-es vereségbe futott bele. Ekkor már mindegy volt, hogy Budapest ellen 5-1-re kapott ki a gárda, hiszen bekerült a legjobb nyolc közé.

A negyeddöntő már nem sikerült, bár nem sokon múlott, de a miskolci csapat 2-1-re legyőzte a vármegyeieket, majd az osztályzón Gödöllőtől 4-1-re kapott ki a csapat, így a hetedik helyért játszhatott helyosztót a Kecskéd, amelyet 3-1-re megnyert Berettyóújfalu legjobbjai ellen. Így a 7. helyet szerezték meg az 594 induló közül. Ha a csapatok közül nem is, de a szurkolók közül biztosan a Kecskéd volt a legjobb, hiszen rengeteg szurkoló, családtag kísérte el a csapatot Szombathelyre, és az egész sportcentrum a kecskédi szurkolóktól volt hangos.

A csapat tagjai: Schwarcz Mátyás, Tromposch Dániel, Tomayer Bence, Szalados Márton, Linczmaier Szabolcs, Miklós-Kerper Bence, Zink Dávid, Sebestyén Szabolcs, Handl Zalán, Schmuck Tamás. Felkészítő edző: Linczmaier László.


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában