Labdarúgás

2023.06.02. 21:52

Lábatlan vagy Tata? Szombaton kiderül, ki lesz a kupagyőztes!

A tataiak a Lábatlan ellen próbálják megvédeni címüket.

Herczeg István

A Tata idén is magasba emelné a trófeát

Forrás: 24 Óra

Fotó: Hagymási Bence

Labdarúgás, Vármegyei Kupa, döntő

Lábatlani ESE–Tatai AC

Tatabánya, Grosics-stadion, szombat, 17 óra.

A vármegyei futballszezon a végéhez közelít, és ezt mi sem jelzi jobban, minthogy szombaton már a Vármegyei Kupa döntőjét rendezik. A vármegyei első osztályú bajnokság már véget ért, de a másod- és harmadosztály is hamarosan zárul. 

A Tatai AC számára nem lesz újdonság, hogy Tatabányán kell játszania egy kupadöntőt, hiszen ezt már tavaly is megtette. Akkor nem csak játszott, de nyert is Wéber Roland csapata, mégpedig a Nyergesújfalut sikerült hátrányból fordítva legyőznie (2-1). A címvédő ellenfele ezúttal is vármegyénk északi részéről érkezik, hiszen a másodosztály bajnoka, a Lábatlan lesz az. 

Rég volt már olyan kupadöntő, ahol az egyik csapat másodosztályú, de most éppen ez a helyzet. Karcagi Pál csapata út közben a Környét és az Esztergomot is búcsúztatta, így van rutinja első osztályú ellenfelek legyőzésében. Egy meccsen bármi megtörténhet, de nyilvánvalóan ettől függetlenül a címvédő Tata esélyesebbnek tűnik. Ősztől aztán a két csapat már a bajnokságban is összemérheti az erejét egymással. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában