Nosztalgiáztak

2023.06.14. 10:41

Húsz év után újra összecsapott az Ács és a Bábolna

A megyei első osztályú labdarúgó-bajnokságot húsz esztendeje megnyerő Ács játékosai, vezetői ismét találkoztak a Kinizsi sporttelepén. A nosztalgiázás mellett fociztak is, ellenfelük a szomszédvár, a Bábolna csapata volt.

K. L.

Az ácsi és a bábolnai öregfiúk a mérkőzést követően

Forrás: 24 Óra

Fotó: Kovács László

2003. június 15-én az Ácsi Kinizsi 3-2-re legyőzte a Bábolnát, és ezzel megkoronázta egész éves teljesítményét. A két csapat akkori találkozójára 800 szurkoló volt kíváncsi. A mérkőzésen egyébként a 2011-ben a Bajnokok Ligája döntőjét is vezető Kassai Viktor fújta a sípot. A zöld-fehérek akkor utcahosszal, 14 pontos előnnyel végeztek a megyei bajnokság első osztályának élen, éppen a Bábolna előtt.

Ha most nem is várta 800 néző a kezdő sípszót, azért néhány lelkes szurkolóval és korábbi sportvezetővel is találkozhattunk. Ott volt például az elnök Nagy Lajos, Márkus Béla ügyvezető, szakosztályvezető, a 24 Óra egykori tudósítója, a laphoz évtizedek óta ragaszkodó volt technikai vezető Szili Béla, valamint Metka Antal, illetve a bábolnai labdarúgásért hosszú esztendőkön át dolgozó Kapui Károly is.

Már a kezdőrúgás elvégzésére várakozott Khéner László, az MLSZ Komárom-Esztergom vármegyei igazgatója, illetve Márkus Béla, amikor ifj. Márkus Béla, a Kinizsi csapatkapitánya kezdeményezte a vendégeknél, hogy a meccs 2 x 20 perces legyen. Talán mondani sem kell, ellenszavazat nélkül, villámgyorsan sikerült megegyezniük a csapatoknak. Valószínűleg akkor is ez lett volna a válasz, ha mindkét oldalon 11-11 játékos kezdett volna, ám így, hogy néhányan sérültet jelentettek, 10-10 labdarúgó sorakozott fel az ácsi és a bábolnai csapatnál is.

Miután útjára indult a labda, rögtön az első támadás végén Szedlacsek előnyt szerzett a vendégeknek, majd nem sokkal később az egyik egykori ácsi kedvenc, a Zico becenévre hallgató Kelemen Attila megduplázta a bábolnaiak előnyét.

A kispadról Marosi László edző nagyobb erőbedobást kért az ácsiaktól, akik a félidő végéig 3-2-re fordítottak Márkus két góljával, illetve Bognár Imre találatával.

A szünet után a vendégeknél Ollé állt a gólvonal elé, míg Sulyok kapus a másik kapu előtt próbálta zavarba hozni az ácsiak védelmét. A játékrész derekán Gulyás növelte az előnyt, majd az utolsó percekre is maradt izgalom, ám Sulyok büntetőjénél Valakovics hatalmas bravúrral kiütötte a jobb felső sarokba tartó labdát. A kipattanónál azonban már tehetetlen volt, így 4-3 lett a végeredmény.

A meccs után jött a harmadik felvonás is, ahol a bábolnaiak azt is kezdeményezték, hogy a két csapat a következő években is találkozzon. Az ácsi legénység megköszönte Babyka, az akkori szertáros, illetve a szakosztályvezetés munkáját is. Hangsúlyozták azt is: az a szezon nemcsak bajnokságot, de a sportszerűségi versenyben is elsőséget hozott az egyesületnek.

Marosi László edző úgy fogalmazott, élmény volt újra találkozni a csapattal, és köszönetet mondott mindenkinek, aki jelenlétével megtisztelte a rendezvényt.

A főszervezők, Palakovics Sándor és ifj. Márkus Béla azt mondták, nemcsak azért lettek bajnokok 2003-ban mert tökéletes edzőjük volt kiváló labdarúgókkal, de profi klubvezetőkkel is rendelkeztek, és a csapat szó szerint családként működött.

Karvaj Imre, a bábolnaiak csapatkapitánya úgy nyilatkozott, a meccsen „fiatal csapata” túlszínezte a lehetőségeit. Hozzátette: jövőre nálunk, veletek!

Az Ácsi Kinizsi egyébként a most befejeződött szezonban a megyei másodosztályban a 14., azaz utolsó előtti helyen végzett, míg a Bábolna a megyei első vonalban az 5. helyezést érte el. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában