Utánpótlás

2023.06.14. 10:39

Az Ácsi Kinizsi két csapata is aranyérmet érdemelt ki

Átvehették aranyérmeiket az Ácsi Kinizsi U14-es és U16-os labdarúgói.

K. L.

Az aranyérmes ácsi U14-es és U16-os csapat a díjátadót követően

Forrás: 24 Óra

Fotó: Kovács László

A napokban a 20 évvel ezelőtt megyei első osztályú bajnokságot nyerő Ácsi Kinizsi labdarúgói az akkori ezüstérmes Bábolna csapatával játszottak nosztalgia-mérkőzést. A találkozó után rendezett kis ünnepség arra enged következtetni, hogy a Duna-parti városban továbbra is akadnak tehetséges játékosok és jól dolgoznak az utánpótlás edzők, ugyanis az U14-es és az U16-os együttesek is aranyérmet szereztek.

Az U14-es gárda azzal is büszkélkedhet, hogy a 11 csapatot felvonultató Déli csoport mezőnyében valamennyi mérkőzését megnyerte, 113 gólt rúgott és mindössze 13 alkalommal találtak az ellenfelek a hálójukba. A gólkirály is Kinizsi színeiben rúgta a labdát, Varga Patriknak 47-szer gratulálhattak társaik és edzőjük, Nagy László.

A két csapat tagjai
U14: Király Bence Gábor, Vadas Márk, Szigeti Máté, Babócs Bálint, Varga Patrik, Torma Ákos, Keresztes Ákos, Kulhanek Dániel, Gasztonyi Dominik, Nyéki Gergő, Kelemen Dániel, Kiss Lajos, Adamecz Zalán, Molnár Máté. Edző: Nagy László.
U16: Tóth Marcell, Kurica István, Kelemen Dániel, Molnár Ákos, Kertész Dániel Levente, Vadász Máté, Torma Ákos, Bedő Ákos, Varga Patrik, Kerékgyártó Gábor, Horváth Dániel László, Szegedi Bernát Ádám, Babócs Bálint, Ásó Martin, Morvai Kevin, Torma Ákos, Mitru Aurél Rajmund, Lak Kornél Levente. Edző: Pintér András.

Az U16-os legénység egy ponttal előzte meg a második helyezett Vértessomló együttesét a Déli csoportban. A srácok 13 meccset nyertek, egy döntetlen és két vereség csúszott be nekik. 94 gólt szereztek, 25-öt kaptak Pintér András edző tanítványai. A gólkirályi címet 36 találattal Kertész Dániel Levente érdemelte ki.

A díjátadón az érmeket Szentirmai István polgármestertől, Nagy Tamás alpolgármestertől, illetve Sipos Istvántól, a klub elnökétől, és Józsa Sándor szakosztályvezetőtől vehették át a játékosok és az edzők.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában