Vívás

2023.06.18. 19:32

Egy tusra volt az Eb-éremtől a tatai vívó, Kun Anna

Ötödik lett Kun Anna a Plovdivban rendezett egyéni Európa-bajnokságon. Az éremhez sem kellett volna sok, mindössze egy tus hiányzott hozzá.

Körtvélyfáy Dina

Kun Anna ötödik lett az Eb-n

Forrás: Luca Pagliaricci/Bizzi Team

A tatai párbajtőröző először jutott felnőtt világversenyen a legjobb nyolc közé, mégis egy kicsit csalódottan nyilatkozott a hunfencing.hu-nak a versenyt követően. Mint mondta, kicsit rágörcsölt a megmérettetésre, úgy érzi, volt már jobb formában.

Anna magabiztosan jutott tovább a csoportkörből, majd a georgiai Anasztaszija Szpaszt (15-10) és a rendkívül erős franciát, Coraline Vitalist győzte le (15-14). A folytatásban egy újabb francia következett, Auriane Mallo-Breton személyében. Plásztán Attila, Anna edzője szerint Mallo-Breton stílusa nem fekszik Annának, ennek ellenére a tatai párbajtőröző sokáig vezetett. A vége szoros lett, hosszabbítás következett, ahol a francia adta az első találatot (12-13).

A csapatban Annán kívül két vármegyei vívónk is szerepelt, a tatabányai színekben vívó Muhari Eszter és Büki Lili. Mindketten feljutottak a főtáblára, Büki Lili az első kör után búcsúzott, a belga Aube Vandingenetől 13-12-re kapott ki, így 33. lett. Muhari Eszter ellenfele a 32 között Coraline Vitalis volt, aki 15-11-re nyert, Eszter így a 24. helyen zárt. A válogatott negyedik tagja, Tóth Jázmin a legjobb 16 közé jutott.

A hétvégén a magyar férfi kardozók is pástra léptek az Európa-bajnokságon. Íliász Nikolász, Decsi Tamás és Gémesi Csanád a legjobb 32 között búcsúzott, Szatmári Andrásnak viszont sikerült a folytatás. Legyőzte a a tavalyi vb-bronzérmes román Teodosiut, az olasz Samelét, a lengyel Kaczkowskit, majd a francia Sebastien Patricet. A döntőben viszont Szilágyi Áron távollétében a verseny favoritjának számító Sandro Bazadze volt az ellenfele, aki ellen még vezetett is. Végül a georgiai 15-11-re legyőzte Szatmárit, aki így ezüstéremmel térhet haza.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában