Hercegszántótól Rajkáig

2023.06.09. 09:09

A Duna magyarországi szakaszát futja végig a nyergesi Molnár Péter - mutatjuk, hol tart most

Nagy fába vágta a fejszéjét Molnár Péter, az Esztergomi Futóművek egyik kiválósága. Az ultrafutó június 6-án, kedden 10 órakor váltott futómozgásra a déli országhatárnál, hogy onnan, Hercegszántóról indulva 3 nap alatt végigfussa a Duna Magyarországi szakaszát. Rajkáig 462 kilométer várt rá. Az utolsó kilométereket futja most.

Kemma.hu

Molnár Peti most 3 nap alatt 462 kilométert tesz meg

Forrás: molnarpeter.sport.hu

Fotó:

A komárom-esztergomi futóknak nem kell bemutatni Molnár Pétert. A 43 éves esztergomi születésű, elkötelezett ultrást névről biztosan sokan ismerik, vagy legalább egyszer látták már futni valahol Tát és Nyerges között. Most egy picit hosszabb útra vállalkozott.

Molnár Peti a Hercegszántó melletti határátkelőtől Rajkáig futja végig a Duna magyarországi szakaszát. A 462 kilométerre 3 napot szánt, tervezett, és hamarosan valóban célba is ér. Hogy hol tart éppen, azt itt lehet nyomon követni.

És hogy miért vállalkozott erre a 462 kilométeres kihívásra? Egy 10 éves évfordulót ünnepel vele. Ultrafutó pályafutása eddigi legnagyobb kihívása volt a saját maga által megálmodott Európai Kék Szalag Futás. Molnár Peti 2013-ban 42 nap alatt, 2680 kilométert megtéve a Duna-deltától a Duna donaueschingeni forrásáig futott. Ennek az expedíciónak a 10 éves évfordulója előtt tisztelegve teljesíti most a Dunafutást, amelynek során 3 nap alatt végigfut a Duna magyarországi szakasza mentén Herceghalomtól egészen Rajkáig.

Lehetett volna az otthonülő félkarú srác

Molnár Péter 1978. decemberében született Esztergomban. Bal alkarja a születése óta hiányzik, ez azonban nem tette őt passzívvá, visszahúzódóvá. Már kisgyermekként fontos volt számára a mozgás. Általános iskolásként kezdett kajakozni, de más sportágakban is kipróbálta magát.
Az első maratonját 20 évesen futotta le, az ultrafutásba pedig 2001-ben kóstolt bele. 2014 és 2018 közt tagja volt a Magyar Paralimpiai válogatottnak, illetve 2006-ban első mozgássérült sportolóként sikerült teljesítenie a görögországi Spartathlon 245 km-es távját.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában