Asztalitenisz

2023.06.09. 14:00

A bajnoki cím küszöbére lépett a vértesszőlősi csapat

Jól alakult vármegyénk NB I.-es és NB III.-as csapatainak sorsa az elmúlt hetekben.

Kun Attila

A Vértesszőlős a bajnoki cím kapujában

Forrás: 24 Óra

Fotó: Flajsz Péter

 A hétvégén a 17., utolsó előtti forduló mérkőzéseit játszották a másodosztály Nyugati csoportjában. A Tatai AC a Pénzügyőr együttesét fogadta és a hibátlan teljesítményt nyújtó Béres Szabolcs és Epinger Márton vezetésével győzelmet aratott, ezzel pedig biztossá vált, hogy a tatai csapat a második helyen végez a bajnokságban.

Az NB III. (vagyis a negyedosztály) Közép-dunántúli csoportjában a Vértesszőlős zsinórban 13 mérkőzést nyerve átvette a vezetést a bajnokságban. A kulcsmeccs az addigi listavezető Beloiannisz hazai legyőzése volt, de a jelenlegi pontelőnyhöz az is kellett, hogy korábban a jelenleg hatodik Dág is elcsenjen egy pontot a Fejér vármegyeiektől. Ha Vértesszőlős a hétvégén (vasárnap, 11 óra) legyőzi hazai pályán az Etyeket, megnyeri a bajnokságot.

NB I., Nyugati csoport, 17. forduló
Tatai AC I.–Pénzügyőr SE 8-6
A tatai győzelmek: Béres Szabolcs és Epinger Márton 3-3, a Bak Imre-Daru Zsolt és a Béres Szabolcs-Epinger Márton párosok.

NB III., Közép-dunántúli csoport, 15. forduló: Dág KSE–Etyek SE 10-8 (a dági győzelmek: Szikora Ágoston és Szikora Márton 3-3, Jókai Csongor 2, Pósfai Bendegúz 1, a Jókai Csongor-Szikora Márton páros); Kodolányi KDSE–Vértesszőlősi SE 6-12 (a vértesszőlősi győzelmek: Saláta Ferenc 4, Szakál Béla 3, Illés Roland 2, Kovács Csaba 1, az Illés Roland-Saláta Ferenc és a Kovács Csaba-Szakál Béla párosok)

16. forduló: Vértesszőlősi SE–Dág KSE (a vértesszőlősi győzelmek: Szakál Béla 4, Illés Roland és Saláta Ferenc 3-3, Baloghy Péter 2, a Baloghy Péter-Szakál Béla és az Illés Roland-Saláta Ferenc párosok; a dági győzelmek: Pósfai Bendegúz és Szikora Márton 2-2)

17. forduló: Veszprémi ESC II.–Vértesszőlősi SE 6-12 (a vértesszőlősi győzelmek: Illés Roland, Kovács Csaba és Szakál Béla 3-3, Baloghy Péter 2, a Kovács Csaba-Szakál Béla páros); Dág KSE–MÁV Előre SC 12-6 (a dági győzelmek: Szikora Ágoston és Szikora Kristóf 3-3, Jókai Csongor és Szikora Márton 2-2, a Jókai Csongor-Szikora Márton és a Szikora Ágoston-Szikora Kristóf párosok)

18. forduló: Vértesszőlősi SE–SK Beloiannisz 10-8 (a vértesszőlősi győzelmek: Saláta Ferenc 4, Illés Roland és Szakál Béla 2-2, Kovács Csaba 1, az Illés Roland-Saláta Ferenc páros), Dág KSE–Polgárdi VSE 6-12 (a dági győzelmek: Szikora Márton 3, Jókai Csongor, Szikora Ágoston és Szikora Kristóf 1-1)

19. forduló: Vértesszőlősi SE–Balatonfüredi FC 11-7 (a vértesszőlősi győzelmek: Szakál Béla 4, Illés Roland és Saláta Ferenc 3-3, a Baloghy Péter-Szakál Béla és az Illés Roland-Saláta Ferenc párosok); Dág KSE–Veszprémi ESC II. 9-9 (a dági győzelmek: Szikora Ágoston és Szikora Márton 3-3, Jókai Csongor 2, a Jókai Csongor-Szikora Márton páros)

20. forduló: Polgárdi VSE–Vértesszőlősi SE 4-14 (a vértesszőlősi győzelmek: Saláta Ferenc 4, Illés Roland és Szakál Béla 3-3, Kovács Csaba 2, az Illés Roland-Saláta Ferenc és a Kovács Csaba-Szakál Béla párosok); Dág KSE–Szabadbattyán KSE 14-4 (a dági győzelmek: Szikora Ágoston 4, Jókai Csongor és Szikora Márton 3-3, Pósfai Bendegúz 2, a Jókai Csongor-Szikora Márton és a Pósfai Bendegúz-Szikora Ágoston párosok)

21. forduló: Vértesszőlősi SE–Honvéd Szondi György SE IV. 15-3 (A vértesszőlősi győzelmek: Illés Roland, Kovács Csaba és Saláta Ferenc 4-4, Baloghy Péter 1, a Baloghy Péter-Kovács Csaba és az Illés Roland-Saláta Ferenc párosok) 

A 11. fordulóban lejátszott Vértesszőlősi SE–Etyeki SE mérkőzés 3 pontját 18-0-val kapta meg a Vértesszőlős.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában