Vívás

2023.05.20. 21:01

Újabb szép siker: a tatai Kun Anna bronzérmes lett a világkupán

Újabb éremmel gazdagodott Kun Anna. A tatai vívó ezúttal a fujairahi olimpiai kvalifikációs világkupán remekelt, bronzérmes lett.

Kemma.hu

Ahogy a hunfencing.hu-n írták, Kun Anna rendkívül erős ágra került, kiemeltként az olasz Alessandra Bozzával kezdett, akit 15:12-re győzött le. Később a svájci Pauline Brunner következett, majd a világelső koreai válogatott egyik tagját, Kang Young Mi-t utasította maga mögé. A negyeddöntőben 15:10-re nyert a budapesti egyéni világbajnok, a szezonban Katarban GP-t nyerő, brazil Nathalie Moellhausen ellen. Végül a hongkongi Vivian Kong Man Wai tudta csak legyőzni, aki jelenleg a második a világranglistán.

Plásztán Attila tanítványa a hunfencing.hu-nak elmondta, nagyon jó napja volt, reggel úgy ébredt, szeretne dobogós lenni, és ezt sikerült is teljesítenie.

– Bejöttek az akcióim, minden úgy ment, ahogy terveztem, egészen az elődöntőig – fogalmazott Kun Anna. – Ott a hongkongi sajnos jobb volt, bosszantott is egy kicsit, de majd legközelebb. Most jöhet a csapat, úgy érzem, mi készen állunk, izguljanak az esélyesek, nekünk nincs vesztenivalónk!

A tatabányai színekben versenyző Muhari Eszter szintén kiemelt volt, a 32 között fejezte be a versenyzést. Vasárnap fontos csapatverseny következik, a válogatott Büki Lili, Kun Anna, Muhari Eszter, Wimmer Dorina összeállításban szerepel.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában