Párbajtőr

2023.04.22. 22:57

Újra aranyérem került a tatai vívótehetség, Kun Anna nyakába

Ismét aranyérem került a tatai Kun Anna nyakába a szombati Magyar Kupa fordulón. Mellette több vármegyei vívónk is szép helyen zárt a megmérettetésen.

K. D.

Plásztán Attila és Kun Anna az eredményhirdetést követően

Fotó: Beküldött

Magabiztos győzelemmel zárta az utolsó hazai válogató versenyt Kun Anna. A tatai vívó a hunfencing.hu kérdésére, miszerint miért tartotta fontosnak, hogy a világranglista negyedikjeként is elinduljon a megmérettetésen, azt válaszolta, a verseny sokkal jobb gyakorlás, mint egy edzés.

Plásztán Attila, az OMS-Tata Vívó SE elnöke, és Tatabányai SC vezetőedzője a Kemma.hu-nak elmondta: Anna a selejtezőben nem maradt veretlen, de a főtáblán bemelegedett, és megmutatta, milyen jó formában van továbbra is. A nap kezdetéről tanítványa is hasonlóképp beszélt, mint mondta, eleinte nem volt sok kedve, de a végére már élvezte a vívást, úgy fogalmazott: „Jöhet az olimpiai kvalifikáció!”

A tatabányai színekben versenyző Muhari Eszter Kun Annával vívta a döntőt, ezúttal ezüstérem került a nyakába. A szintén tatabányai Gnám Tamara is ügyesen vívott, pedig könyöksérülés miatt folyamatosan jegelni kellett a karját. A nyolc közé jutásért vívott asszóban elfáradt a keze, így a 17. helyen zárt, de edzője szerint, ennél sokkal jobb eredményre is képes lett volna, ha a sérülés nem hátráltatja, hiszen szorgalmasan edz. Az ugyancsak tatabányai Büki Lili a harminckettőbe ezúttal már nem tudott bekerülni, kicsit elizgulta az asszóját. Pedig a legutóbbi Magyar Kupa fordulót ő nyerte, és a Kínában rendezett világkupán is szépen szerepelt. Csapattársuk, Salamon Réka szintén a legjobb hatvannégy között búcsúzott.

A tatabányai férfi párbajtőrözők közül Kovács Gergely és az osztrák válogatott Josef Mahringer vívtak kiemelkedően. Kovács Gergely a 14. helyen végzett, míg Mahringer 6. lett.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában