Párbajtőr

2023.03.25. 12:18

Beérett a kemény munka, aranyérmes lett Kun Anna a kínai világkupán

Aranyérmet szerzett szombaton Kun Anna a kínai Nankingban női párbajtőr világkupán. A tatai vívó magabiztos vívással utasította maga mögé minden ellenfelét.

Körtvélyfáy Dina

Kun Annának (jobbra) gratulál svájci ellenfele, Virginia Romeo. A tatai lány ekkor jutott a 32 közé

Forrás: FIE

Fotó: Kínai Vívószövetség

– Hajnali kettőkor keltem, hiszen ekkor kezdett Anna és Lili, Kínában ekkor volt kilenc óra – mondta a lányok edzője, Plásztán Attila. – A számítógépről követtem az eseményeket. Anna végig magabiztosan vívott, egy nagyon erős világkupán. A két héttel ezelőtti budapesti Westend Grand Prix-n szorosabb asszói voltak.

Kun Anna kiemeltként a svájci Virginia Romeóval kezdett, majd a 32 között az olasz Alessandra Bozzával vívott. Később még két olasz ellenfél következett, Nicol Foiettát és Mara Navarriát győzte le. A döntőbe jutásért a francia Camille Nabeth volt az ellenfele, aki 15-6-ra vert meg. A döntőben Alexandra Louis Marie-val vívott, de a franciának csak ezüstérem jutott.

– Látszik a hosszú évek kitartó munkája, Annában már benne volt, hogy világkupát nyer – fogalmazott Plásztán Attila. – Ez a részcél sikerült, de idén lesz Európa-bajnokság, világbajnokság, ott is szeretnénk érmet nyerni. A fő cél az olimpiára kijutás, egyéniben és csapatban.

Plásztán Attila a tatabányai Büki Lilit is dicsérte. A selejtezőt követően Lili azonnal főtáblára került, majd egy francia lányt, Eloise Vanrysselt győzött le 12-11-re, így a 32-be jutott. Itt Auriane Mallo állította meg, a verseny későbbi bronzérmese, így Büki Lili a 24. helyen végzett.

– Ez nagyon szép eredmény, előrelépés a nemzetközi felnőtt pályáján – mondta Büki Lili mestere. – Ezeken a versenyeken már a 64-be kerülés is nagyon nehéz, már a selejtezőkben sem lehet hibázni.

Vasárnap újabb megmérettetés vár vívóinkra, hiszen csapatversennyel folytatódik a világkupa.

Büki Lili a 24. helyen végzett
Büki Lili a 24. helyen végzett
Fotós: Kínai Vívószövetség / Forrás: FIE

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában