Kosárlabda

2023.05.17. 06:00

Biztosíthatja második helyét a Lions

Az MVM-OSE Lions a Budapesti Honvéddal játszik

Kun Attila

Josip Barnjak (labdával) és a Lions ismét legyőzné a Honvédot

Forrás: 24 Óra

Fotó: Hagymási Bence

Kosárlabda, NB I. A, férfi, alsóházi rájátszás, 8. forduló

MVM-OSE Lions–Budapesti Honvéd SE

Oroszlány, Krajnyik "Akác" András Sportcsarnok, szerda, 18 óra.

Az oroszlányi csapat 6-1-es mérleggel a második helyen áll a play-outban, ahol legutóbb a Kaposvárt verte hazai pályán 97-86-ra és továbbra is harcban áll az alsóházi rájátszás megnyeréséért. A Honvéd ezzel szemben 2-5-tel a ötödik, utolsó előtti és még nem biztosította be bennmaradását az élvonalban. A fővárosiak legutóbb az első helyen álló Atomerőmű vendégeként veszítettek 83-72-re, azt megelőzően azonban simán, 95-73-ra verték a Kaposvárt. 

A két csapat első alsóházi összecsapását az Oroszlány remek negyedik negyedének köszönhetően 73-67-re nyerte és ezúttal is esélyesként lép pályára. A Lionsnak két okból lenne fontos nyernie: egyrészt egy győzelemmel bebiztosíthatná második helyét az alsóházban, másrészt visszavághatna a kellemetlen őszi hazai vereségért (62-68). 

– A Honvéd remekül játszik mostanában, éppen ezért nagyon kell koncentrálnunk, hogy megállítsuk a legjobb dobóikat és megszerezzük a támadó-lepattanóikat – nyilatkozta a mérkőzéssel kapcsolatban Simon Petrov, a Lions vezetőedzője. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában