Asztalitenisz

2023.04.14. 10:00

Tartja második helyét a Tata és a Vértesszőlős

A Szikora Márton vezette Dág továbbra is stabil középcsapatnak számít.

Kun Attila

Továbbra is a második helyen áll a Tatai AC (kékben) az NB I-ben

Forrás: 24 Óra

Fotó: Flajsz Péter

A másodosztályú csapatbajnokság Nyugati csoportjában szereplő Tatai AC létszámhiányosan állt ki a Celldömölk II. vendégeként, de így is döntetlent tudott kiharcolni. A tataiaknál Béres Szabolcs az összes egyéni mérkőzését játszmaveszteség nélkül nyerte meg. A TAC a második helyen áll a bajnokságban. 

A harmadosztály Északnyugati csoportjában a kilencedik, utolsó előtti Esztergom nagyon súlyos vereséget szenvedett Ajkán. 

A negyedik vonal Közép-dunántúli csoportjában továbbra is remekül teljesít a második helyen álló Vértesszőlős, amely előbb a létszámhiányosan kiálló Veszprém I-et, majd a Szabadbattyánt verte meg. Utóbbi összecsapáson Illés Roland és Saláta Ferenc is megnyerte az összes mérkőzését, előbbi mindössze egy, utóbbi pedig csak két játszmát vesztett öt összecsapása során. 

Vegyesebb volt a kép a nyolcadik helyen álló Dágnál, amely két-két győzelmen és vereségen van túl. A dágiak a Honvéd Szondi IV-et magabiztosan (ezen a meccsen Szikora Márton az összes mérkőzését megnyerte, egyéniben mindössze egy szettet veszítve), az Etyeket viszont már jóval szorosabb összecsapáson győzték le (a legjobb dági, Szikora Márton egy mérkőzést veszített). Ami a két vereséget illeti, a Kodolányi és a Balatonfüred vendégeként is minimális különbséggel veszített a DKSE, és ezeken az összecsapásokon is Szikora Márton volt a dágiak legjobbja, aki előbbi találkozón egyetlen egyéni, utóbbin pedig a párosmeccset veszítette el.

NB I., Nyugati csoport, férfi, 12. forduló

Celldömölki VSE II.–Tatai AC I. 7-7

A tatai győzelmek: Béres Szabolcs 3, Bak Imre és Epinger Márton 2-2. 

 

NB II., Északnyugati csoport, vegyes, 12. forduló

Bányász SK Ajka I.–Esztergomi ASE 17-1

Az esztergomi győzelem: Petkovics Barnabás.

 

NB III., Közép-dunántúli csoport, 12. forduló

Dág KSE–Honvéd Szondi György SE IV. 13-5

A dági győzelmek: Szikora Márton 4, Szikora Bence 3, Jókai Csongor és Pósfai Bendegúz 2-2, a Jókai Csongor-Szikora Márton és a Pósfai Bendegúz-Szikora Bence párosok.

13. forduló

Kodolányi DSE–Dág KSE 10-8

A dági győzelmek:  Szikora Márton 3, Szikora Ágoston 2, Jókai Csongor és Pósfai Bendegúz 1-1, a Jókai Csongor-Szikora Márton páros.

Vértesszőlősi SE–Veszprémi ESC I. 11-7

A vértesszőlősi győzelmek: Saláta Ferenc 3, Baloghy Péter, Illés Roland és Kovács Csaba 2-2, a Baloghy Péter-Kovács Csaba és az Illés Roland-Saláta Ferenc párosok.

14. forduló

Vértesszőlősi SE–Szabadbattyán KSE 13-5

A vértesszőlősi győzelmek: Illés Roland és Saláta Ferenc 4-4, Kovács Csaba 3, Tarnóczi Dávid 1, az Illés Roland-Saláta Ferenc páros.

Balatonfüredi FC–Dág KSE 10-8

A dági győzelmek: Szikora Márton 4, Szikora Bence 3, Szikora Kristóf 1.

15. forduló

Dág KSE–Etyek SE 10-8

A dági győzelmek: Szikora Ágoston és Szikora Márton 3-3, Jókai Csongor 2, Pósfai Bendegúz 1, a Jókai Csongor-Szikora Márton páros.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában