Kemma.hu podcast

2023.04.13. 13:55

Horváth Zoltán: a 10-esekből és 20-asokból lesznek a „Gerecse 50-esek”

A túrázók és a természetszeretők körében a Gerecse 50 teljesítménytúra kétségtelenül az egyik legnépszerűbb program. Családok, baráti társaságok és a túrázás szerelmesei ilyenkor mindig együtt vágnak neki a Gerecse kínálta természeti csodának. A Kemma podcast mai adásában Horváth Zoltán, a magyarországi IVV elnöke mesél többek között a kezdetekről is, hiszen 1982-ben ő indította el ezt a programot.

H. A.

20220423 Koldusszállás A Gerecse 50 teljesítmény túra 40. kilométerénél található koldusszállási pihenőponton első segély, szőlőcukor, ivóvíz és szörp várta a túrázókat Fotó: Novotni Ákos NÁ Komárom-Esztergom Megyei 24 Óra Képen: Horváth Zoltán - KEM természetjáró szövetség

Fotó: Novotni Ákos

Az idei 41. túrán is az 50, 30, 20 és 10 kilométeres távokat lehet teljesíteni. Horváth Zoltán azt tanácsolja, aki nem érzi biztosnak magát inkább válassza a 20-as és a 10-es távot. Tapasztalata szerint belőlük lesznek majd később az 50-sek. A legfontosabb, hogy felkészülten menjen mindenki. A megfelelő felszerelés mellett, ételt és italt is vigyünk bőven magunkkal, főleg, ha az 50 kilométer a cél. Ugyanakkor kéri, hogy ne szemeteljünk, tiszteljük a természetet és fontos, hogy kövessük a jelzéseket, hiszen akkor nem fogunk eltévedni. 

A Gerecse 50 teljesítménytúra napja az idén április 15.,, regisztrálni reggel 6 és 8 óra között lehet. A túrára előtte azonban online kell nevezni a gerecse50.hu oldalon keresztül. 

Podcast-csatornánkat az Apple-termékeiden bárhova magaddal viheted. Kövess minket ott, vagy a Spotify-on!

 

„”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában