Győzelem

2023.03.29. 19:44

Hazai pályán simán nyert az Opus Tigáz Tatabánya

Maradt az élen az Opus Tigáz Tatabánya, miután az NB III. 28. fordulójában 3-0-ra nyert a Balatonfüred ellen.

Herczeg István

Az Opus Tigáz Tatabánya (kékben) ezúttal szombaton fogadja a Balatonfüredet

Forrás: 24 óra

Fotó: Flajsz Péter

A listavezető Tatabányára hétközi találkozó várt hazai közönsége előtt, az ellenfél a legutóbb a Komárom ellen 0-0-ás döntetlent játszó Balatonfüred volt. A Schmidt Csaba emlékére gyásszünettel kezdődő találkozón nem kellett sokat várni az első gólra, a legutóbb duplázó Katona Károly gólpasszát Szegő Imre az első percben jutatta a kapuba. Húsz perccel később Szegő duplázhatott volna, de lövése a kapufa mellett surrant el. A 34. percben Szegő Imre 25 méteres szabadrúgását ütötte szögletre a kapus, majd a szöglet utáni beadásból Molnár Tibor fejelt kapura, a védők a gólvonalról mentettek, a kipattanólabda utàn Hajas Attila szerzett labdát, és centikkel a bal felső fölé lőtt. A térfélcserét követően aztán jött a második tatabányai gól, egy szögletet követően Szegleti Gergely volt eredményes. Hosszú idő után betalált a góllövőlista vezetője, Árvai Dániel is, a 74. percben büntetőből volt eredményes, így kialakult a 3-0-ás végeredmény. Ezzel a Tatabánya maradt a tabella élén, négy ponttal megelőzve a Veszprém csapatát. 

 

NB III., Nyugati-csoport, 28. forduló
Opus Tigáz Tatabánya-Balatonfüredi FC 3-0 (1-0)
Tatabánya, vezette: Maml Z. (Halmai K., Sáfárik P. J.)
Tatabánya: Lóth - Molnár T., Krupánszki, Kovács I. (Hadobás, 80.), Székely, Katona (Németh, 80.) - Hajas (Márton, 76.), Letenyei, Szegleti, Szegő (Angyal, 80.) - Árvai (Szél, 88.). Vezetőedző: Gyürki Gergely.
Balatonfüred: Sevinger - Farkas (Imre, 46.), Szalai, Sárossy (Tóth, 62.), Szabó I. Bence, Zsiga (Gosztonyi, 80.), Burucz, Pécseli, Bartha (Csernyickij, 80.), Szabó II. Bence (Róth, 62.), Géringer. Vezetőedző: Borgulya István.
Gólszerzők: Szegő (1.), Szegleti (54.), Árvai (74., büntetőből)

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában