Kézilabda-világbajnokság

2023.01.17. 14:10

Tombor Csaba: Ancsin és Pedro is többet tud; fel kell szívnia magát a válogatottnak

A tatabányaiakkal felálló magyar férfi kézilabda-válogatott a Portugália elleni vereség miatt két pontot visz magával a középdöntőbe a vb-n, ahol a házigazda Svédországgal játszik szerda este.

Kun Attila

Székely Márton remek teljesítménye sem volt elég a portugálok ellen

Forrás: MTI

Fotó: Kovács Tamás

A magyar férfiválogatott hétfőn gyenge első félidei játékot követően 27-20-as vereséget szenvedett Portugália ellen a lengyel-svéd közös rendezésű világbajnokság D-csoportjában, Kristianstadban. Ez azt jelenti, hogy az első két mérkőzését megnyerő (Dél-Korea: 35-27, Izland: 30-28) és a továbbjutást már a második körben bebiztosító csapatunk 4 pontjával a harmadik helyen végzett a csoportban, miután Izland korábban 30-26-ra legyőzte Portugáliát, az egymást körbeverő (Dél-Koreát pedig egyaránt legyőző) három európai csapat egymás elleni összevetéséből pedig gólkülönbségével a legrosszabbként került ki. 

A továbbjutás szempontjából ez a vereség tehát már lényegtelen volt, azonban válogatottunk így "csak" két pontot visz magával a középdöntőbe, ahol szerda este, 20.30-tól a házigazda Svédországgal mérkőzik Göteborgban (a további ellenfeleink Brazília és a Zöld-foki Köztársaság lesznek).

A Kemma.hu vb-szakértője, a MOL Tatabánya KC vezetőedzője, Tombor Csaba is értékelte a látottakat. 
– Nagy lehetőséget szalasztottunk el Portugália ellen, hiszen egy győzelemmel négy pontot vihettünk volna magunkkal a középdöntőbe. Számítottam rá, hogy nehéz mérkőzés elé nézünk, ami be is igazolódott. 

Az első félidőben a helyzetek kialakításával nem volt gond, az értékesítésével azonban igen. A portugál kapusok szenzációsan védtek, ami fokozatosan elbizonytalanította a lövőinket. 

Véleményem szerint ez volt csapatunk első félidei lefagyásának és a későbbi vereségnek az elsődleges oka – nyilatkozta Tombor Csaba, aki kitért a tatabányai játékosok teljesítményére is. 

– Székely Marci remekül védett, a legkevésbé rajta múlott a vereség. Az egy gólt szerző Pedro ezúttal nem játszott jól, most jött ki rajta, hogy az első két mérkőzést gyakorlatilag csere nélkül játszotta végig. A kétszer eredményes Ancsin Gabi hozta a tőle megszokott, brusztolós játékot, de benne is bőven maradt még. Mindketten tudnak ennél többet is. 

És hogy mi várható a svédek ellen 18-án este? 
– Nagyon nehéz dolgunk lesz, hiszen várhatóan telt ház előtt lépünk pályára a végső győzelemre is esélyes házigazda ellen, de nincs idő keseregni, fel kell szívnia magát a csapatnak erre az összecsapásra. Amiben bízhatunk, hogy számunkra jobban fekszik a skandináv típusú, mint a játékosabb a kézilabda. Legalább olyan teljesítményre lesz szükségünk, mint Izland ellen, a második félidőben – vélekedett a Tatabánya vezetőedzője. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában