Le a kalappal!

2023.01.15. 10:03

Ancsin hat góljával aratott bravúrgyőzelmet a vb-n a kéziválogatott +meccsfotók

Óriási bravúrgyőzelmet aratott a magyar kézilabda-válogatott szombat este a svédországi, olimpiai kvalifikációs világbajnokságon. A meccs hőse egyértelműen a MOL Tatabánya játékosa, Ancsin Gábor volt, de a szintén kék-fehér Rodriguez is hozzájárult a diadalhoz.

Kemma.hu

Ancsin Gábor és Lékai Máté pacsizik a pályán

Forrás: Johan Nilsson

Fotó: AFP

A magyar csapat második vb-meccsén a 18 fős keretéből a két szélső, Kovacsics Péter és Bujdosó Bendegúz maradt ki, a kisebb csípősérüléssel küszködő Ancsin Gábor viszont a kezdőcsapatban kapott helyet. Míg a félidőben még öt góllal vezetett Izland, a második játékrészben a megtáltosodott magyarok nem hogy fordítottak, de a meccset egy ötgólos gólzáporral zárták Chema Rodriguez szövetségi kapitány legényei között három tatabányai is van: a tartalék Győri Mátyás mellett a szélső Rodriguez Alvarez Pedro, Székely Márton a kapuban, valamint a jobbátlövő Ancsin Gábor. Utóbbi a találkozó legeredményesebb magyar játékosa is lett: egymaga hat góllal járult hozzá a győzelemhez. Rodriguez néggyel, így végül 30-28-ra nyertek a mieink.

Ancsin, aki a Dél-Korea elleni meccsen sérült meg, a mérkőzés után így fogalmazott: 

A szövetségi kapitány a félidőben azt kérte, hogy nyugodjunk meg, hisz már korábban is megmutattuk, hogy fel tudunk állni bármilyen szituációban. A hajrában mindenkitől kellett egy kis extra, de ezt hozzá tudtuk tenni. Büszke vagyok, hogy ennek a csapatnak a része lehetek.

Ezzel a győzelemmel egyébként már biztos, hogy bejutottunk a középdöntőbe már. 

További részletek, értékelés hamarosan!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában