Kézi vb

2023.01.17. 09:00

Vereség a vb-n: Székely Marci szerint ez egy tipikus magyar történet volt

Mint beszámoltunk róla, a magyar férfi kézilabda-válogatott kijózanító vereséget szenvedett Portugáliától a lengyel-svéd közös rendezésű világbajnokság csoportkörének harmadik fordulójában. A csapat egyik legjobbja így is a tatabányaiak kapusa, Székely Márton volt.

Kemma.hu

Székely Márton jó kapusteljesítménye hiábavaló volt

Forrás: Origo

„Nehéz szavakat találni – állt a mikrofon elé a Tatabánya kapusa. – Nem utalt rá semmi, hogy így megyünk bele a meccsbe és egyből az elején piros lapot kap Sipos Adrián. Semmiféleképpen sem kezdhetünk így egy mérkőzést, főleg, ha az első helyről van szó, de még az NB I-ben sem. Tipikus magyaros történet, hogy körbeverés esetén mi végzünk a legrosszabb helyen. Ma sem adtuk fel, küzdöttünk, én is próbáltam hajtani a srácokat, de ez a portugál henger bedarált minket. Nem tisztem a problémákról beszélni, egy család vagyunk, ugyanazért a címeres mezért küzdünk, együtt nyerünk és együtt veszítünk.” 

Chema Rodríguez csapata az Izland legyőzésével szerzett két pontot viszi magával a középdöntőbe, amelyből az első két helyezett jut tovább a legjobb nyolc közé. A magyar válogatott kedden utazik át Kristianstadból Göteborgba, és a középdöntőt szerdán az Európa-bajnok svédek ellen kezdi, akik négy pontot visznek magukkal. Rajtuk kívül még pénteken a kétpontos Brazíliával és vasárnap a pont nélküli Zöld-foki-szigetekkel csap össze.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában