Tenisz

2023.01.06. 21:59

Fucsovics Márton vezeti a magyarokat Tatabányán

A nívós teniszbajnokságra kijelölték a magyar keretet. A csapat a franciákkal csap össze a tatabányai multifunkciós csarnokban.

Kemma.hu/MTI

Fucsovics Márton

Fotó: Janet McIntyre

Mint megírtuk, Tatabányára érkezik a Davis Kupa. A Magyar Tenisz Szövetség honlapjának január 6-a pénteki közlése alapján a magyar csapatban Fucsovics Márton (az egyéni világranglistán a 87.), Piros Zsombor (162.), Marozsán Fábián (173.), Valkusz Máté (275.) és Fajta Péter (621.) kapott helyet.

Kijelölte keretét Sébastien Grosjean, a franciák kapitánya is: a vendégeknél az egyéni világranglista 44. helyén álló Arthur Rinderknech, a 46. Adrian Mannarino, a 60. Benjamin Bonzi, valamint a párosok rangsorában 48. Nicolas Mahut szerepel majd.

A párharcra a tatabányai Multifunkcionális Sportcsarnokban kerül sor február 3-4-én, a győztes a döntő 16 csapatos csoportkörében folytathatja szereplését szeptemberben.

A franciákkal legutóbb 1994-ben mérkőzött meg a magyar válogatott, amely akkor 4-1-re kikapott. Összességében a két csapat öt összecsapása közül csak egyszer, 1948-ban született magyar győzelem.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában